Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Usodna pletna v Festivalni dvorani razprodana

Igralci Usodne pletne se zahvaljujemo neverjetni publiki, ki je v petek, 24. marca, ob 20. uri, napolnila Festivalno dvorano na Bledu. Trinajsta ponovitev ni bila nesrečna, ampak je dodobra nasmejala blejsko publiko na predvečer materinskega dneva. Ker dober glas seže v deveto vas, so nas prišli pogledat tudi iz Ribnice, Pirana in Gorenja.

V skoraj enourni predstavi, ki sta jo napisala domačina Lucija in Aljaž Vidic, smo nastopali Andrej Gracelj, Aljaž Vidic, Meta Vodnjov, Gašper Peterman, Ana Berčon, Domen Ivanšek, Urša Bizjak, Lucija Vidic in Mark Džamastagič. Za zvok in strele na velikem odru je poskrbela Sara Gracelj.

Usodna pletna je veseloigra, ki govori o nesrečni ljubezni med pletnarjevo hčerko Meto in Lovrom iz Gorij. Usoda jima ne dovoli, da se vzameta, zato mora Meta vzeti fanta iz bogate ljubljanske družine. Mlad par se seveda ne ljubi, toda apetiti družin so usmerjeni v posle, zato jima ne preostane nič drugega. Na poročni dan se s pletno odpravijo na otok, vendar jih vmes ujame nevihta. Strele, valovi in močan veter jih skoraj vržejo v jezero, zato se v navalu čustev in strahu vsak izpove. Nasedejo na otok, kjer jih reši Lovro. Kdo preživi, kdo se poroči in kdo koga ogoljufa? Vse to se razkrije na koncu.

Zahvaljujemo se vsem našim sponzorjem, še posebej Antusu za izdelavo plakatov in Mihu Potočniku za donacijo vrtnic za igralce, ki so jih zelo simpatično na oder prinesli najmlajši obiskovalci predstave.

Po bučnem aplavzu se je Aljaž Vidic zahvalil vsem gledalcem in čestital ob materinskem dnevu, hkrati pa povedal, da smo delni izkupiček od prodanih vstopnic namenili mladi družini Koren Kunstelj z Bleda.

Za igro je že od decembrske premiere veliko zanimanje, zato z nastopanjem nadaljujemo še naprej, in sicer v soboto, na dan šaljivcev, 1. aprila, plujemo v Zgornjesavsko dolino, v Ljudski dom v Kranjski Gori. V mesecu maju bomo sodelovali na Linhartovem gledališkem maratonu v Radovljici, vmes nas pa čaka še kakšna ponovitev na malih odrih po vaseh.

 

Spremljajte nas na fb-strani Usodna pletna še naprej!

 

Ana Berčon za ekipo Usodne pletne

Oglejte si tudi