Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Mednarodni glasbeni forum Trenta

V Informacijskem središču Triglavskega narodnega parka Dom Trenta se je minuli konec tedna zaključil 15. mednarodni glasbeni forum Trenta pod pokroviteljstvom in strokovnim vodstvom Dunajske filharmonije. Forum je brezplačni 10-dnevni študijski seminrar za študente godal z vsega sveta. Zasnoval ga je dolgoletni prvi violinist Dunajske filharmonije Alfred Staar, ki je Triglavski narodni park z dolino Trente želel predstaviti svetovni javnosti z organizacijo izobraževanja za najbolj nadarjene študente godalnih instrumentov.

 

Učenci in profesorji so forum zaključili z dvema čudovitima koncertoma v cerkvi Device marije v Polju in v Informacijskem središču Triglavskega narodnega parka Dom Trenta. Predstavitev mednarodnega glasbenega foruma Trenta in tretji zaključni koncert udeležencev pa bosta tudi letos potekala na Dunaju v stavbi Musikverein 11. septembra 2014. Dogodek je odlična promocija Slovenije in Triglavskega narodnega parka.

 

V Trenti je letos sodelovalo 20 učencev iz Avstrije, Češke, Italije, Madžarske, Nemčije Poljske, Španije, Turčije in Slovenije. Mednardodni glasbeni forum Trenta je eno redkih izobraževanj, ki omogoča brezplačni študij najbolj nadarjenim mladim glasbenikom pod vodstvom vrhunskih profesorjev in umetnikov. Organizacijo finačno podpira Banka Avstrija - Uni Credit Bank.

 

 

Oglejte si tudi