Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Novoletno dogajanje v KUD Kamot Zasip malo drugače

V Kulturno-umetniškem društvu Kamot iz Zasipa ves čas razmišljamo pozitivno in gledamo preko meja, kako kraju, vaščanom in članom ponuditi nekaj, kar jih razvedri.


V začetku leta smo izvedli premiero avtorske gledališke igre za odrasle Upravna enota. Upamo, da jo bomo, ko se vse povrne na stare tirnice, zaigrali še velikokrat.  Z mladinsko gledališko skupino je v delu avtorska predstava Zapor za otroke. Z Navihančki smo spomladi uprizorili plesno-gledališko igro Življenje male hruške. Pust ni minil brez pustnega rajanja.


V pomladnem času, ko smo veliko časa preživeli doma, smo družinam pripravili škratjo pot iz vasi do Homa. Ta je bila povod za večji projekt, ki se je rodil v avgustu. Članici društva Meta Vodnjov in Lucija Vidic sta ustvarili Začaran gozd, družinsko pustolovščino, ki poteka po našem lepem Homu. Prilagodili smo se razmeram in velikokrat preko spleta posredovali zabavno kratko videovsebino. Ta ideja nas je vodila tudi v nove projekte videovsebin, ki še čakajo na svoj čas.

Septembra smo začeli z veliko energije, a nas je tako kot vse zaustavila pandemija. Za otroke smo v mesecu decembru v sodelovanju s Turističnim društvom Zasip kljub vsem oviram pripravili obisk Miklavža in Božička nekoliko drugače.


Naša želja je, da bo leto 2021 obarvano s kulturno mavrico. Vsem našim članom in vaščanom ter vsem občanom Bleda želimo mirno, zdravo in domišljije polno leto 2021.

 

Meta Vodnjov, KUD Kamot Zasip


Oglejte si tudi