Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

V torek se začenja pouk za prvo triado

V torek, 26.1.,  se začenja pouk za učence od 1. do 3. razreda, odpirajo se vrtci

Vlada je na sinočnji (20.1.)  seji sklenila, da gredo prihodnji teden v šole osnovnošolci prve triade in vrtčevski otroci v devetih statističnih regijah, v katerih se sproščajo tudi nekatere storitve, tudi na Gorenjskem. Glede na to, da se na dnevni ravni število okužb zmanjšuje, se sprošča tudi prepoved obratovanja žičniških naprav. (https://www.gov.si/novice/2021-01-20-50-redna-seja-vlade-republike-slovenije/)


V okviru modela C poteka pouk v šoli za učence od 1. do vključno 3. razreda. Pouk se organizira v skupinah, ki so določene s standardi in normativi. Izvajanje pouka se zagotovi na način, da poteka v homogenih skupinah, skupine učencev pa se v času pouka ne mešajo med seboj. Šole izdelajo natančne protokole za izvajanje obveznega in razširjenega programa. Protokoli zajemajo organizacijo dela ter ravnanje in zadolžitve posameznikov.

Za učence od 4. do 9. razreda se izvaja pouk na daljavo. V primeru razpoložljivih prostorskih in kadrovskih kapacitet posamezne šole, ob upoštevanju higienskih in splošnih priporočil, ravnatelj odloči, da šola izvaja pouk v šoli tudi za učence 4. in/ali 5. razreda. Ravnatelj odločitev o izvajanju pouka v šoli za učence 4. in/ali 5. razreda sporoči Sektorju za osnovno šolo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, takoj ko sprejme takšno odločitev. V takšnem primeru se izvaja pouk na daljavo za učence od 6. do 9. razreda.

S ponedeljkom se na Gorenjskem odpirajo:

  • premične stojnice za prodajo kmetijskih pridelkov in proizvodov kmetovalcev,
  • servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles (vulkanizerske, avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske delavnice, delavnice za popravilo koles) in
  • specializirane prodajalne z otroškim programom.

S ponedeljkom je na Gorenjskem dovoljeno tudi:

-        nujne laboratorijske vaje za študente,
- muzeje, knjižnice, galerije se odprejo,
- brezkontaktne športne aktivnosti na prostem,
- individualna vadba in vadba družin
- nekatere trgovine.

Oglejte si tudi