Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

PREKLIC ODREDBE o preventivnih ukrepih za preprečevanje širjenja koronavirusa

ODREDBA o preventivnih ukrepih za preprečevanje širjenja koronavirusa (SARS-COV-2). št. 020-1/2020-3 z dne 21. 10. 2021, s katero so bili zaprti vsi kulturni domovi v občini Bled, od 22. 10. 2020 dalje, se prekliče.


Z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji  (Uradni list RS, številka 63/21) so pod določenimi pogoji in omejitvami poleg knjižnic, muzejev, galerij in ograjenih odprtih javnih površin z nepremično kulturno dediščino znova odprti arhivi in dovoljeno je izvajanje javnih kulturnih prireditev (kinematografskih, gledaliških, glasbenih, plesnih in drugih).


Pri izvajanju javnih kulturnih storitev, tako v zaprtih prostorih kot na odprtih površinah, je obvezno dosledno upoštevanje preventivnih ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covid-19 in smiselno upoštevanje higienskih priporočil ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).


Bodite pozorni da Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2 še vedno omejuje število oseb v zaprtih prostorih na enega udeleženca na 30 kvadratnih metrov zaprte površine oziroma več udeležencev, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva, vendar ne več kot deset udeležencev. Število oseb na prostem se omeji na enega udeleženca na 10 kvadratnih metrov oziroma več udeležencev, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva, vendar ne več kot deset udeležencev. Medosebna razdalja med udeleženci mora biti najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Za udeležence prireditev ali shodov v zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitnih mask. Poleg ostalih pogojev in omejitev je določeno, da omejitev števila oseb glede na velikost zaprtega javnega prostora oziroma odprte površine ne velja za tiste, ki se lahko združujejo na podlagi začasnih ukrepov v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih. Pri gledališki, glasbeni in plesni dejavnosti je obvezno testiranje nastopajočih, izjema so le tisti, ki so covid-19 že preboleli ali pa so se že cepili.

Prav tako je potrebno spremljati in spoštovati veljavne odloke Vlade Republike Slovenije.


Janez Fajfar, župan

Oglejte si tudi