Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Novo množično cepljenje

V Festivalni dvorani Bled bo v četrtek, 13. maja, novo množično cepljenje, ki bo namenjeno občankam in občanom občin Bled in Gorje.


Postopek je tudi tokrat povsem enak kot pri prvem cepljenju, le da je to namenjeno tudi ljudem, starim manj kot 50 let. Na vrsto bodo torej prišli vsi, ki so se na cepljenje prijavili. Iz Zdravstvenega doma Bled bodo prijavljene poklicali in jim povedali tudi uro cepljenja. Nekaj bo takih, ki bodo prejeli že drugo dozo. Po predvidevanjih bo cepljenih približno enako število ljudi kot prvič, torej okoli 700.


Tudi tokrat bo sama logistika cepljenja potekala na enak način – vhod bo na glavnem vhodu v festivalno dvorano, izhod pa na stranskem vhodu. Za vse, ki se bodo cepljenja udeležili, bo na voljo brezplačno parkirišče pri športni dvorani.


Zdravstveni dom Bled udeležence prosi, naj se držijo ure, ki so jo dobili. Po podatkih portala cepimo se je v občini Bled s prvim odmerkom cepljenih 26% prebivalk in prebivalcev, z drugim pa 15,4% prebivalstva, kar je nad slovenskim povprečjem.  

Oglejte si tudi