Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Navodila za prijavo na cepljenje in testiranje v Zdravstvenem domu Bled

Cepljenje


Z aprilom velja nova strategija cepljenja v Sloveniji, s katero želijo doseči predvsem precepljenost prebivalstva nad 60 let. Osnovno zdravstvo Gorenjske poziva vse občane in občanke, ki so starejši od 60 let, naj se prijavijo na cepljenje. To lahko storijo s spletno prijavo na strani Osnovnega zdravstva Gorenjske, še najbolj enostavno pa je, da pokličejo v Zdravstveni dom Bled in se prijavijo.


Testiranje


V Zdravstvenem domu Bled skladno z navodili Ministrstva za zdravje izvajajo prostovoljno in brezplačno presejalno testiranje na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi. Testiranje v ZD Bled je namenjeno občanom Bleda, Gorij in Bohinja.

Zdravstveno osebje odvzame bris. O rezultatu testa so testirani obveščeni z SMS sporočilom po telefonu, predvidoma v roku 1 ure.
Pisni izvid ne bo na voljo.

Zainteresirani svojo identiteto potrdijo z osebno izkaznico in kartico zdravstvenega zavarovanja, s seboj imajo telefonsko številko mobilnega telefona.

Razpored izvajanja testiranja:


TOREK, 06.04.2021 od 14.00 do 16:00 h

ČETRTEK, 08.04.2021 od 14:00 do 16.00 h

PONEDELJEK, 12.04.2021 od 14:00 do 16:00

PETEK, 16.04.2021 od 14:00 do 16:00
 
Pomembno!

Testiranje je namenjeno iskanju morebitnih okuženih med zdravo populacijo. 

Zato tisti, ki imate kakršne koli, tudi blage znake bolezni, ne hodite na testiranje s hitrimi testi, ampak se samoizolirajte ter kontaktirajte svojega izbranega osebnega zdravnika, ki vas bo napotil na testiranje z metodo PCR.

Če ste na testu pozitivni, morate ostati doma v samoizolaciji in obvestiti osebnega izbranega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez nekaj uri že lahko pozitivni.

Hitro množično testiranje ni namenjeno pridobitvi uradnega pisnega potrdila (npr. prehod meje, …).


SAMPOLAČNIŠKO TESTIRANJE se izvaja samo po predhodnem dogovoru. 

Cena testiranja s hitrim antigenskim testom znaša 24€.

Cena PCR testiranja znaša 100€.

Oglejte si tudi