Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Množično cepljenje na Bledu in obisk ministra Janeza Poklukarja

Danes (6. maj)  v Festivalni dvorani Bled poteka množično cepljenje za občanke in občane občin Bled in Gorje, ki so starejši od 50 let in so se na cepljenje že prijavili. Pri organizaciji cepljenja sodelujejo Zdravstveni dom Bled, Občina Bled, Občina Gorje in sile civilne zaščite. Danes bodo na Bledu tako cepili več kot 800 občank in občanov obeh občin.

Cepilno mesto je zjutraj obiskal tudi minister za zdravje, Janez Poklukar.


Minister se je zahvalil vsem, predvsem pa je poudaril, da je hvalevredno, da se lokalna skupnost maksimalno angažira. »To, da sta občina in zdravstveni dom na tak način stopila do vsakega občana, mu organizirala vse, da se cepi, je velik in pravi korak. Ni dvoma, da gre občinam, ki se tega zavedajo, bolje«, je dejal minister in dodal, da bodo vsem ostalim pomagali, kajti »ključno je, da se vsi precepimo, od nas vseh je odvisno, kako bomo vstopili v poletje oziroma premagali to krizo«.


Minister se je zahvalil županom in vsej civilni družbi, da se je na tako visokem nivoju uspela organizirati cepljenje in nagovoriti občane, da so se odzvali.  

Kot je povedal direktor zdravstvenega doma Bleda mag. Leopold Zonik, so občine Bled, Bohinj in Gorje po podatkih NIJZ v slovenskem vrhu po številu cepljenih, z današnjim dnem se bodo rezultati samo še izboljšali. Danes so tudi premierno uporabili novo telefonsko aplikacijo, s katero skenirajo zdravstveno izkaznico in se podatki o cepljenem vnesejo avtomatično.


Blejski župan Janez Fajfar je povedal, da Občina Bled ves čas pozorno spremlja stanje glede epidemije in je sprejela tudi številne ukrepe za zmanjševanje števila okužb.

»Že ves čas zelo dobro sodelujemo z blejskim zdravstvenim domom, direktorjem Leopoldom Zonikom in ostalimi zaposlenimi ter civilno zaščito in društvi«, je dejal.

»Občina Bled že ves čas epidemije zdravstvenemu domu Bled nudi logistično podporo, saj vsak dan vozimo teste v Kranj, prav tako pa redarska služba po potrebi pomaga pri usmerjanju parkiranja ob zdravstvenem domu. Prav tako zgledno sodelujemo tudi s koncesionarko, zdravnico Lilijano Krivec Skrt in njenim osebjem, ki prav tako danes pomaga pri organizaciji cepljenja. Civilna zaščita, prostovoljci in Območno združenje Rdečega križa Radovljica so danes prav tako z nami, za kar se jim toplo zahvaljujem, prav tako za dobro sodelovanje ves čas epidemije«, pravi župan Janez Fajfar.

Oglejte si tudi