Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Konec tedna ponovno Okusi Bleda!

Bled - Na Jezerski promenadi na Bledu bodo ta konec tedna ponovno zaživeli Okusi Bleda. Ta konec tedna bodo celo podaljšani, saj bodo od danes pa do vključno prazničnega ponedeljka..  

Predstavljajo se blejski lokalni partnerji pod destinacijsko blagovno znamko Okusi Bleda. Namen povezovanja je obuditev tradicionalne kulinarike, razširiti vedenje o tradicionalnih jedeh, pripravljenih in predstavljenih na sodoben način ter promocija. Ustvarjalna ponudba izvira iz bogastva lokalnih jedi. Obiskovalcem prireditve na Bledu bodo vse dni na voljo tradicionalne lokalne specialitete, pripravljene iz svežih, sezonskih sestavin in predstavljene na način »ulične prehrane«. 

Poleg domačih bodo na voljo tudi specialitete drugih držav in regij. 

Predstavila se bo italijanska kulinarika, regije Sicilija, Toscana, Umbria in Lazio s kulinariko in obrtjo tradicionalnih italijanskih proizvodov kot so siri, mesni izdelki, začimbe, testenine, suho sadje, sladice in še veliko več.

Vsak termin Okusov Bleda bo potekala tudi predstavitev Handmade from Bled (Smo drugačni, smo edinstveni, smo unikatni). Predstavlja se skupina umetnikov in rokodelcev z Bleda ter okolice. Ponujajo lokalne, nevsakdanje, izvirne izdelke z umetniškim pridihom.  

Oglejte si tudi