Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

KNJIŽNICA – VESOLJE ZAKLADOV 2021/2022

 

Za spodbujanje branja naša knjižnica vsako leto pripravi akcijo KNJIŽNICA – VESOLJE ZAKLADOV.

Mlade bralce vseh naših enot povabimo, da pridejo v knjižnico in si izposodijo knjigo po izbiri. Ob izposoji vsaj ene knjige otrok v prav posebno zloženko dobi štampiljko KNJIŽKOTA. Ko zbere sedem štampiljk, prejme sladko nagrado. V maju oz. juniju pa vse otroke , ki so oddali vsaj eno izpolnjeno zloženko, povabimo na zaključno prireditev.

Veseli nas, da smo letos po dveh letih omejitev zopet lahko pripravili zaključno prireditev. Poslali smo 370 vstopnic otrokom iz vseh štirih občin (Bled, Bohinj, Gorje in Radovljica).

Letošnja zmagovalka je oddala 6 izpolnjenih zgibank in tako prebrala vsaj 42 knjig. To je Vasilisa Lukinova, ki prihaja z Brezij in obiskuje 4. razred.

Med otroke , ki so zavzeto brali, smo razdelili 458 čokolad Gorenjka.

Za vse sodelujoče in njihove spremljevalce smo pred Knjižnico Antona Tomaža Linharta v Radovljici gostili Žonglersko skupino Čupakabra, ki nam je uprizorila predstavo Cirkus KoLibris.

S predstavo smo letošnjo akcijo zaključili, vabimo pa vas že, da z nami berete tudi poleti, ko med vas prihajajo Poletavci in Naj Poletavci. Knjižnica – Vesolje zakladov pa z vami in z nami zopet zaživi septembra.

 

Saša Jelenc, Knjižnica A. T. L. Radovljica

Oglejte si tudi