Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Izbrano z Bleda

Izbrano z Bleda

Turizem Bled je v skladu z lani sprejeto strategijo trajnostnega razvoja in zahtevami zelene sheme slovenskega turizma lani začel s projektom Izbrano z Bleda, Bled Local Selection. Spodbudil je lokalne obrtnike in podjetnike, naj se pridružijo in Bledu ter svetu pokažejo, kaj imamo.

Blejski sir

Poltrdi sir. Narejen iz pasteriziranega kravjega mleka z blejskih kmetij.

Čudovito kulturno krajino okoli Blejskega jezera s ponosom in srčno navezanostjo že tisočletja oblikujejo kmetje, ki svojo živino del leta pasejo na pašnikih po dolinah in okoliških planotah.

Kakovostno kravje mleko dvaindvajsetih družinskih kmetij, povezanih v zadrugo Bled, je predelano v lokalno kulinarično specialiteto Blejski sir, ki se ponudi po najmanj dveh mesecih zorjenja.
Kava Bled

Sveže pražena kava v Julijskih Alpah.

Tradicija pitja kave na Bledu sega na konec 19. stoletja, v čas Avstroogrske monarhije. Vse odtlej nas kava vsakodnevno navdihuje, motivira in povezuje.

Specialna Kava Bled poudarja izbor vrhunske kakovosti  kavnih zrn, praženih srednje temno, da vrhunskost pride do izraza.

Blejski čaj

Mešani zeliščni čaj z blejskega podeželja.

Mešani zeliščni čaj z blejskega podeželja odseva energijo naših krajev in ljudi, ki z ljubeznijo in skrbnostjo ohranjajo tradicijo in spoštovanje narave.

Pridelava sestavin je v celoti ekološka, postopek pa poteka po setvenem koledarju Marije Thun, ki zagotavlja, da rastline ohranijo kar največ koristi za naše dobro počutje.

 

Blejski tepkovec

Tepkovo žganje iz Zasipa.

Tepke, ki  jih v naših krajih sadijo od časa Avstroogrske monarhije in doživijo tudi do dvesto let, oblikujejo številne drevorede in kmečke sadovnjake na Bledu in okolici.

Tepkovo žganje je predelano po tradicionalnem receptu in je nepogrešljivo ob dobrodošlici.

Oglejte si tudi