Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Infrastruktura je pomembna, razbremenilna cesta je namenjena ljudem!

To so besede ministrice Alenke Bratušek, ki je 28. junija obiskala Bled in se srečala z županom Janezom Fajfarjem. Ministrica je skupaj s svojo ekipo in predstavniki Direkcije RS za infrastrukturo predstavila dosedanje aktivnosti pri postopkih za izgradnjo južne razbremenilne ceste. » Dogovorili smo se, da bo gradnja potekala fazno, na ministrstvu oz. na Direkciji bomo do konca leta pripravili dokumente, da bomo lahko gradili fazno, saj je pomembno,  da se stvari začnejo odvijati.  Za prvi del ceste, gledano iz smeri Ljubljane, je večina zemljišč  že pridobljenih, nekaj je še postopkov razlastitve, ki pa že potekajo. Zares pa apeliram na ljudi, da razumejo, da je infrastruktura pomembna in da bo ta razbremenilna cesta zares veliko, veliko pomagala prav njim in da po drugi strani delamo vse, da tistim, ki bodo zaradi ceste prizadeti, olajšamo bivanje in da bo cesta imela nanje najmanjši možni vpliv.«  Največji problem je od predora naprej poti Bohinju. »Dogovorili smo se, se bosta oba občinska sveta, blejski in bohinjski, septembra sestala na skupni seji, na seji bodo tudi predstavniki ministrstva in direkcije, tako da bomo lahko občanom in občankam podali vse odgovore, ki jih želijo«.

Župan Janez Fajfar je vprašal, ali je možno, da se trasa od predora naprej ponovno preuči. Ministrica je povedala, da se seveda lahko, vendar bi zamik gradnje šteli v letih če ne celo desetletjih. Trasa tako ostaja takšna, kot je.

 

Župan je povedal, da je občina naredila vse, kar je bilo v njeni moči, da pa je dejstvo, da te ceste še ni, slabo za vse, domačine, obiskovalce, turiste. »Želimo si, da bi ljudje spoznali, da je cesta zelo pomembna za vse. Razlastitve so neprijetne in skrajni korak, zato upam, da se nam bo vsem skupaj uspelo doseči dogovore!«

Gradnja ceste bo zahtevna in bo v celoti trajala vsaj tri leta. Kot je na sestanku povedal poslanec in bivši bohinjski župan Franc Kramar,  bo tudi on naredil vse, da se gradnja začne. »Sedanje stanje je popolnoma nesprejemljivo in škodljivo za obe občini!« je prepričan poslanec.

 

 

Oglejte si tudi