Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Govorice premierno!

Kulturno društvo Bohinjska Bela je v lanskem letu pripravilo premiero predstave Neskončno ljubljeni moški, s katero se je poleg treh uprizoritev na domačem odru še trinajstkrat predstavilo gledalcem širom po Sloveniji. Muzikal Čarovnik iz Oza smo uprizorili trinajstkrat, poleg tega pa je recitacijsko glasbena skupina organizirala proslave, pripravila koledvo  in sodelovala na številnih prireditvah.

Kljub temu smo se odločili, da se ne izneverimo dolgoletni tradiciji in pripravimo novo premiero. Popestrena  igralska zasedba je pod vodstvom režiserke Bernarda Gašperčič v novembru začela z bralnimi vajami  farse  Neila Simona v prevodu Tine Mahkota  - Govorice. Večer za večerom je nastajala nova predstava, ki govori o štirih uglednih newyorških parih, ki pridejo na  zabavo ob obletnici poroke Charlieja Brocka in njegove žene Myre. V hiši gostitelja se  že od prihoda prvih gostov dogajajo čudne stvari, Da bi ohranili dobro ime in ugled in da ne bi dogodki prišli v javnost,  si povabljeni pari  izmišljujejo zgodbice. A nihče več ne ve, kaj se je v resnici zgodilo. Vse so samo sumničenja in govorice…

Po osnutku scene smo  gledališčniki  skupaj z Bernardo lepili, barvali, sestavljali…. in scena je bila pripravljena.  Tudi pri kostumih je bilo potrebno kar precej iznajdljivosti celotne skupine. Govorice so premiero doživele 8. marca pred nabito polno dvorano navdušene publike, ki nam je z aplavzom in pohvalami  potrdila, da smo pripravili še eno dobro predstavo.

Nismo pa pozabili na to, da je otroke že zgodaj potrebno privaditi na odrske deske.  Že od jeseni enajst otrok, ki obiskujejo osnovno šolo na Bohinjski Beli, pridno hodi na gledališke vaje.  Bernarda Gašperčič je avtorica in režiserka otroške igrice Gusarski zaklad, tako da v kratkem pričakujemo novo premiero Otroške gledališke skupine na domačem odru.

Francka Smolej, foto Boris Pretnar

Oglejte si tudi