Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Gasilski dom Zasip zaprt

Gradbena inšpektorica je pred kratkim obiskala Prostovoljno gasilsko društvo Zasip in odredila, da mora zapreti Gasilski dom Zasip, saj ta nima uporabnega dovoljenja.

 

V PGD Zasip so bili nad tako strogo odločitvijo inšpektorice presenečeni, saj niso vedeli, da uporabno dovoljenje potrebujejo, hkrati pa je zdajšnja generacija seveda le naslednica dela naših staršev, ki so dom leta 1981 zgradili.

Kot sta povedala predsednik društva Primož Koren in poveljnik Janez Ulčar, so začeli z vsemi potrebnimi postopki, da bodo dovoljenje pridobili, zdi pa se jima popolnoma neživljenjsko, da je dom v tem času zaprt, saj postopki lahko trajajo dolgo. Glede na to, da doma ne smejo uporabljati, ju skrbi zaradi morebitne škode, ki bi v domu lahko nastala, poleg tega gasilci ne morejo imeti nobenih praktičnih vaj, izobraževanj in podobno, vozni park pa ostaja v garaži.

 

Na Občini Bled so pojasnili, da Občina ni lastnica objekta, prav tako pa so presenečeni nad odločitvijo inšpektorice, da dom kar zapre. Občina PGD Zasip nudi pravno in ostalo pomoč, ki jo lahko.

 

Gasilski dom Zasip ima veljavno gradbeno dovoljenje in vso potrebno gradbeno dokumentacijo.

Oglejte si tudi