Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Drugi reablans s pol milijona evrov več

Občinski svet je potrdil drugi rebalans proračuna za letošnje leto. Investicijski potencial Občine Bled se je zaradi posledic epidemije skoraj prepolovil. Župan, občinska uprava in občinski svet so z dokumentom skušali zagotoviti, da projekti, ki so v teku, ostanejo in jih tudi dokončajo v roku. Gre predvsem za izgradnjo Medgeneracijskega centra Vezenine Bled in nove tržnice, pa tudi za nujne investicije na lokalnih cestah in ostali javni infrastrukturi. Velike ter finančno zahtevnejše projekte, kot sta obnova Jezerske promenade ter sanacija osnovne šole Občina Bled prelaga v prihodnja leta. 

Letošnji proračun je težak 13,5 milijona evrov. Prihodki so se s koncem krize glede na prvi rebalans dvignili za pol milijona, investicijski odhodki so tako 4,5 milijona evrov. 

 

Občinski svet je opravil tudi prvo branje proračuna za prihodnje leto. Tu je Občina Bled nekoliko bolj optimistična in načrtuje proračun v višini 14,5 milijona evrov, za investicije bo na voljo več kot šest milijonov evrov. Za izgradnjo Medgeneracijskega centra Bled bo šlo slaba 2,5 milijona evrov, 290.000 evrov gre za sanacijo mostu v Piškovci, pol milijona evrov gre za gradnjo in vzdrževanje lokalnih cest, 700.000 evrov za komunalno ureditev zazidalnega načrta Koritno, 650.000 evrov za glavno avtobusno postajo Bled – za odkup zemljišč. Predlog dokumenta si lahko ogledate na spodnji povezavi. 

 

Pri sanaciji Blejskega jezera v tem trenutku Občina Bled in Ministrstvo za okolje in prostor aktivno pripravljata akcijski načrt ukrepov, ki ga bo podpisal minister za okolje in prostor. 

Postopki za izgradnjo južne razbremenilne ceste potekajo. Občinski svet je potrdil posebno delovno skupino za usklajevanje omilitvenih ukrepov na veljavni trasi južne razbremenilne ceste. 

Občinski svet je na podlagi sprejetega sklepa z 2. izredne seje potrdil sklep o ustanovitvi delovne skupine za usklajevanje omilitvenih ukrepov na veljavni rasi južne razbremenilne ceste na Bledu. Naloga delovne skupine je, da obravnava in sprejema stališča ter daje mnenja in pobude o vrsti in obliki omilitvenih ukrepov za namen zagotovitve čim manjših vplivov na bivalno okolje ob cesti, s posebnim poudarkom v delu poteka ceste skozi Mlino in Zazer. Delovna skupina o svojem delu poroča občinskemu svetu.

Člani so:

1. Robert Klinar, direktor občinske uprave, vodja,

2. Đorde Pejanovič, predstavnik Direkcije za infrastrukturo RS,

3. Matjaž Turel, predstavnikcivilne iniciative Mlino,

4. Metka Pazlar, predsednica krajevne skupnosti Bled,

5. Andrej Jan, PNZ svetovanje projektiranje d.o.o.,

6. Igor Trdin, PNZ svetovanje projektiranje d.o.o.,

7. dr. Aleš Mlakar, univ.dipl.inž.kraj.arh,strokovni sodelavec Občine Bled,

8. Saša Repe, višja svetovalka za prostor

 

Delovna skupina lahko po potrebi k delu povabi dodatne člane za posamezna vprašanja. Prvi sestanki skupine so že načrtovani, tako da bo skupina z delom začela takoj. 

Oglejte si tudi