Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Slovenci v avgustu na Bledu opravili enajstkrat več nočitev kot lani

 V letošnjem avgustu so na Bledu glede na lanski avgust zabeležili nekaj več kot 69 odstotkov nočitev ob tem, da so bili hoteli Kompas, Savica in Grand hotel Toplice zaprta, hotel Rikli Balance pa je bil odprt od 15. avgusta, prav tako so bile zaprte vse depandanse Savinih hotelov. 

 

Na Bledu so tako s številom nočitev v avgustu zadovoljni. Največ nočitev so letos opravili slovenski gostje, v avgustu kar več kot 55.000, na drugem mestu so Nemci z nekaj manj kot 33.000 nočitvami, na tretjem pa Nizozemci in Madžari. V letošnjem avgustu je bilo tako na Bledu 144.500 nočitev v lanskem pa skoraj 211.000. 

 

Slovenski gostje so letos na Bledu realizirali skoraj 56.000 nočitev, lani pa nekaj manj kot 5.000. To pomeni, da so slovenski gostje v letošnjem avgustu opravili enajstkrat več nočitev kot lani. 

Na letnem nivoju je Bled letos od 1. januarja do 31. avgusta dosegel nekaj več kot 42 odstotkov nočitev glede na lani. 

 

Poudariti velja, da so posamezne hotelske hiše, predvsem Sava Hoteli Bled in Hotel Ribno, veliko vložile v promocijo na slovenskem trgu, Turizem Bled pa od junija naprej na slovenskem trgu in v bližnjih državah izvaja aktivno digitalno kampanjo, usmerjeno v pohodništvo in kolesarstvo. 

Oglejte si tudi