Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Delovna praksa v tujini za dijake EGSŠ Radovljica

V okviru Erasmus+ progama smo se dijaki 3. letnika medijske smeri Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica 28. oktobra 2018 odpravili na še za enkrat čisto neznano Portugalsko. Najprej smo se do sosednje Italije odpravili z avtobusom in tam iz Milana leteli v Porto, kjer so nas prišli iskat in odpeljali v naš začasen dom v Bragi. Tam smo živeli v hotelu na obrobju mesta.

Med tednom smo bili večino časa na različnih delovnih mestih. Delali smo v različnih podjetjih, od muzejev do radiev in nepremičninskih firm. Na le-ta so nas prevažali s kombiji skupaj z dijaki iz drugih držav, Hrvaške in Madžarske. Tam smo na računalnikih delali v že dobro znanih programih, vendar smo se še vedno naučili veliko novega. Sama sem delala v nepremičninski firmi, kjer so me vozili okoli z avtomobilom po hišah in stanovanjih, ki so bili naprodaj, da sem jih poslikala. Komunicirali smo večinoma v angleščini, a smo se še vedno naučili osnove portugalščine.

Ko pa je končno prišel vikend, smo se potepali in raziskovali mesto Braga ali pa hodili na ekskurzije, na katerih smo obiskali Lizbono, Viana do Castello ter Porto. Tam smo si ogledali katedrale, cerkve in lokalne zanimivosti. Obiskali smo tudi Bom Jesus in Sanctuary of Our Lady of Sameiro, ki leži na hribovju nad Brago, kjer smo si ogledali tudi njihov znameniti park.

V soboto, 17. novembra, pa je bil žal že čas za odhod. Z letalom smo se vrnili v Italijo in od tam z kombiji nazaj v domačo Slovenijo. Nove izkušnje bomo z veseljem uporabili v prihodnosti, a nikoli ne bomo pozabili nepozabnih trenutkov na Portugalskem.

Julia Stanek, dijakinja 3. a medijske smeri na EGSŠ Radovljica

Oglejte si tudi