Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Čebele prevzemajo oblast na Bledu na 2. čebeljem pustnem karnevalu

Svetovni dan čebel je slovensko čebelarstvo postavil v sam vrh svetovnega čebelarstva. Čebele zavzemajo pomembno vlogo v svetu in v tem letu se bodo naše čistokrvne kranjske sivke zavzemale za prevzem oblasti na Bledu. Na drugem čebeljem pustnem karnevalu bodo vsem prisotnim povedale vse kar jim leži na duši! Kranjske sivke so pridne in marljive delavke, ki skrbijo, da ne bi utrpeli lakote. Vendar pa za svoje delo zahtevajo red in disciplino, odgovornost vseh državljank in državljanov za čisto naravo in zasaditev s cvetočimi rastlinami, ki dajo obilo medu. 

2. čebelji pustni karneval organizira Turizem Bled v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije.  Glavna tema letošnje pustne povorke na Bledu je namreč čebelarstvo, čebele in vse kar je povezano s to koristno žuželko. Želimo si, da bi se povorke udeležilo čim več rojev čistokrvne kranjske sivke!

Pridružite se nam v nedeljo, 23. februarja, na Bledu. Kranjske sivke bodo poskrbele, da bo karneval kar se da meden in da se boste sladkali z najkakovostnejšim Slovenskim medom z zaščiteno geografsko označbo. Postregli bomo z medenjaki in s čajem z medom! Najboljše 4 skupine pa bomo nagradili z brezplačnim ogledom in predstavitvijo čebelarstva na enem od čebelarskih turizmov na Gorenjskem! Prijave skupin so možne še do ponedeljka, 17. februarja. Sodelovanje na pustni povorki pomeni priložnost za druženje in odlično promocijo našega čebelarstva ter vašo predstavitev javnosti. Vabimo vas, da motivirate in organizirate skupine in se v čim večjem številu udeležite letošnje čebelje pustne povorke. Udeležba blejskih klubov in društev bo tudi tokrat štela pri prijavah na nekatere razpise. 

Zbor mask bo med 14:00 in 14:30 pri Infrastrukturi Bled, od koder bo povorka nadaljevala pot čez Bledec na Jezersko promenado, kjer se bodo maske prvič predstavile gledalkam in gledalcem, zatem pa sledi druga predstavitev mask na spodnji ploščadi Trgovskega centra Bled ter čebelarsko obarvana pustna zabava s skupino Calypso.

Turizem Bled sprejema prijave skupin do vključno 17. februarja po elektronski pošti na naslov mateja.vilman@visitbled.si, informacije o pustnem karnevalu pa so na voljo na telefonski številki 045 780 500. 

Ob prijavi je potrebno navesti:

- ime in opis pustne maske;

- kontaktno osebo skupine z elektronskim naslovom in telefonsko številko mobilnega telefona;

- predvideno število oseb v povorki; 

- morebitne posebnosti vaše skupinske maske (vozilo in ostala mehanizacija, druge posebnosti)

- opis za namen predstavitve skupine po ozvočenju (opis društva, skupinske maske, vaših dejavnosti ipd.)

Vsi člani pravočasno prijavljenih skupin bodo prejeli bon za pustni krof in čaj sladkan s Slovenskim medom višje kakovosti. 

Vabljeni k udeležbi in soustvarjanju pravega pustnega vzdušja na Bledu! Pridne kranjske sivke pa bodo poskrbele za sladkanje z medenjaki.

Na pustno nedeljo se vidimo na Bledu!

 

 

 

Oglejte si tudi