Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-1°C
NED.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Blejski kolesarski festival

Bled bodo od 25. do 27. avgusta zavzeli kolesarji. Osrednje prizorišče festivala je Veslaški center.

Glavni dogodek Blejskega kolesarskega festivala je gorsko kolesarski maraton, ki poteka preko treh alpskih planot: Mežakle, Pokljuke in Jelovice. Tekmovalci bodo začeli z tekmovanjem ob čudovitem Blejskem jezeru, tekmovali skozi ledeniške doline, kolesarili po mogočnih gozdovih visokih planot z čudovitimi razgledi na Julijske Alpe in Karavanke.

Trsa Bled Epic in Bled Maraton 

Prireditveni prostor Blejskega kolesarskega festivala je štartno in ciljno prizorišče kolesarskega maratona. Tekmovalci imajo na izbiro dve progi: daljšo, 104,4 kilometrsko Bled Epic in krajšo Bled Maraton, z 63,2 kilometrov dolžine. Tekmovalci bodo premagali 3,147 metrov višinske razlike na daljši, epski trasi in 1,885 metrov na krajši, maratonski trasi. Obe trasi vodita tekovalce večinoma po makadamskih in gozdnih cestah. Epska trasa ima tudi 10 kilometrov asfaltnih odsekov, maratonska pa poteka po asfaltu v dolžini 7 kilometrov.

Obe trasi sta tehnično zmerno zahtevni. Daljša, epska trasa je oblikovana za dobre gorsko kolesarske entuziaste, ki si želijo dolgih in vzdržljivostnih tras. Krajša trasa Bled Maraton je primerna za širši krog dobro kondicijsko pripravljenih kolesarjev z osnovnim znanjem gorsko kolesarke tehnike.

Ekipa, ki je oblikovala traso

Tekmovalno traso je ekipa kolesarskega festivala oblikovala v letu 2017. Glede na to, da vodita trasi tudi po občutljivem varovanem območju Triglavskega narodnega parka, je ekipa v sodelovanju s predstavniki Triglavskega narodnega parka, Zavoda za gozdove OE Bled in Zavoda za varstvo narave OE Kranj izdelala atraktivno traso s čudovitimi razgledi. V letu 2018 se je trasa malenkostno spremenila in to z namenom, da je še bolj atraktivna in privlačna za kolesarje.

Oglejte si tudi