Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-1°C
NED.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Bled v Daily Mailu

Novinar Daniel Pembrey je o svojem epskem popotovanju po Sloveniji v časniku The Daily Mail 10. oktobra  objavil celostransko reportažo.

Priznanega britanskega avtorja Daniela Pembreya je Slovenska turistična organizacija gostila v Sloveniji v poletnih mesecih, svoje vtise pa je strnil v izjemnem članku, ki je bil objavljen v britanskem časniku The Daily Mail na začetku oktobra.

 

Daniel Pembrey, ki je Slovenijo obiskal v zadnjih dneh avgusta. Sicer priznan britanski avtor, ki mu tudi literarno udejstvovanje ni tuje, je namreč načrtoval oddih v Avstriji in pri tem, med ogledovanjem zemljevida Evrope slučajno opazil, da je Slovenija čisto blizu in da bi jo bilo, glede na številne članke, ki kar niso mogli prehvaliti naravnih lepot te naše zelene dežele, vredno obiskati. 

In tako ga je Slovenska turistična organizacija gostila na »epskem potovanju« (tako avtor zapiše v naslovu članka: Driving me wild! An epic road trip through Slovenia’s mountain peaks and pastures) po Sloveniji. Destinacija je torej več kot očitno opravičila svoj sloves.   Na svojem popotovanju je obiskal Bled, dolino Soče, natančneje Kobarid, Bovec in Kanin, svoje popotovanje pa zaključil na Kekčevi domačiji v Trenti. Navdušen nad spokojem, svoj članek zaključi s sledečimi besedami: nenazadnje pa so ljudje tisti, ki me najbolj navdušijo tu: topli, ponosni in izjemni ustrežljivi. Nočem oditi. 

The Daily Mail je eden najbolj branih dnevnih časopisev v Združenem kraljestvu, njihova spletna stran beleži več kot 100 milijonov obiskov mesečno. Avtor članka, Daniel Pembrey, je sicer priljubljen avtor leposlovnih besedih, kar še pripomore k temu, da ni bilo epsko samo njegovo popotovanje po Sloveniji, ampak si pridevnik “epski” zasluži tudi njegov članek.

Oglejte si tudi