Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Big band Bled ponovno nastopa doma!

Letošnji koncert Big banda Bled v blejski festivalni dvorani na velikonočno soboto ponovno vabi z  zvoki zimelenih melodij in uspešnic Raya Charlesa, Natalie Cole, Nat King Cola in drugih tujih in slovenskih avtorjev. Ob spremljavi orkestra bodo nastopili pevka Alenka Godec, pevec in pianist Uroš Perič in pevski gost iz Velike Britanije Peter Savizon.

Naslov »Unforgettable« je sinonim za nepozaben večer na katerega vas vabijo organizatorji.

Big band Bled je društvo glasbenih zanesenjakov, ki v večini prihajajo z Bleda in okolice, pa tudi širše. Gre za klasičen veliki orkester. Društvo Big band Bled je po nastanku mlado (ustanovljeno je bilo oktobra 2016), vendar pa ga sestavljajo prekaljeni glasbeniki, ki igrajo v glasbenih zasedbah kot so Big band RTV Slovenija, Dixieland band Kranj, Bled Jazz Selection, Stari mački itd. Big band Bled sodeluje z gostujočimi dirigenti in pevci. Umetniški vodja Big banda je Gregor Grašič.

Primož Grašič, kitarist, aranžer, skladatelj in producent

Primoža Grašiča  dobro pozna tako strokovna, kot tudi glasbena javnost. Kot studijski glasbenik je sodeloval pri več kot tisoč posnetkih in koncertnih nastopih po Sloveniji in v Evropi. Danes sodeluje v različnih glasbenih sestavih in orkestrih. Je stalni član in dolgoletni solist Big banda RTV Slovenije. Je tudi dobitnik številnih nagrad.

 

Uroš Perič  je slovenski glasbenik, ki je postal znan po svojih izvedbah skladb iz zlate dobe bluesa, soula in jazza. Med vsemi glasbeniki, ki so vplivali nanj, je po Peričevem prepričanju imel največji vpliv legendarni pevec in pianist Ray Charles. Uroš je do sedaj nastopil že na treh kontinentih:  v Evropi, ZDA in celo v Afriki. Njegov način petja in igranja klavirja občinstvo vedno pripravi do gromkega aplavza. Glasbo, ki jo Perič najbolj ljubi, je jazz, blues, soul, gospel in country. Poleg že omenjenega Ray Charlesa so nanj vplivali še, Nat King Cole, Aretha Franklin, Billie Holiday, Otis Redding, Hank Crawford, David Fathead Newman, Quincy Jones in drugi.

 

Alenka Godec je priznana slovenska pevka, ki prav v letošnjem letu praznuje 30 letnico glasbenega ustvarjanja, ki se je začelo na Pop delavnici leta 1988, s skupino Cafe in skladbo Tvoja. V tem času je izdala 11 samostojnih albumov, od tega dva z Big bandom RTVS.  Sodelovala je na številnih festivalih, na katerih je prejela lepo število nagrad, med katerimi so ji najbolj pri srcu prav nagrade za najboljšo interpretacijo. Sodelovala je z odličnimi glasbeniki, leta 1999 pa je celo nastopila z legendarnim Herbiejem Hancockom v ljubljanskih Križankah. Odmevno in izkušenj  polno pa ji je prineslo tudi njeno sodelovanje z legendarnim moškim kvartetom New Swing Quartet.   

 

Peter Savizon, vokal
Uveljavljeni profesionalni angleški pevec, ki največ dela v tujini, predvsem v Veliki Britaniji. Peter se je uveljavil kot strokovnjak na svojem področju, ki zagotovi idiličen glasbeni ambient. Njegova ljubezen do jazz glasbe izhaja iz zgodnjega otroštva, ko je sanjal, da postane pevec v temačnem jazz baru, kjer ljudje poslušajo pevca ob klepetu, medtem ko pianist udarja na klavir stare jazzovske standarde. Deluje v številnih zasedbah, med drugim tudi z Nat King Cole tribute bandom…

 

Gregor Grašič

Oglejte si tudi