Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
17°C
14°C
TOR.
20°C
13°C
2992

Angleščina za manj spretne

Prav okoli slovenskega kulturnega praznika je v hotelu Astoria na Bledu potekalo srečanje partnerjev projekta TourEng . Gre za evropski projekt v okviru Erasmusa, partnerji pa prihajajo iz Portugalske, Nemčije, Romunije, Slovenije in Turčije, ki je tudi nosilka projekta.

Namen projekta je priprava gradivo za učenje angleškega jezika v gostinstvi in turizmu s pomočjo kratkih videov, ki so namenjeni ljudem, ki ne govorijo angleško, pa bi se radi naučili samo nekaj osnovnih fraz. Uporaba bo seveda brezplačna, saj gre za projekt Erasmus.

 

TourEng projekt je torej namenjen starejšim zaposlenim v turizmu, pravi gospa Breda Dular (Svet je lep), ki je poleg profesorice Cilke Demšar z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem del projekta, pa tudi tistim, ki imajo pomanjkljivo znanje iz moderne tehnologije in ne znajo angleško. S pomočjo aplikacije TourEng se bodo končni uporabniki angleščino učili preko posnetih filmov in vaj, ki so navezane na besedila. Ker se bo moral uporabnik prijaviti preko spleta in telefona ali računalnika, se bo uril tudi v uporabi moderne tehnologije. Spoznal bo način vstopa v aplikacijo preko gesla. Ker je aplikacija namenjena za samostojno učenje, bo pridobival tudi na samodisciplini in z več znanja postal bolj samozavesten. Končni uporabniki so tako zaposleni v hotelih, gostiščih, kmečkih turizmih, sobodajalci...

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi