Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
10°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Akcija "Pogovori se z menoj"

Praznik evropskih jezikov je leta 2001 postal 26. september. Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Gorenjska (RAGOR) bo na ta dan organizirala akcijo,  s katero želi poudariti pomen učenja tujih jezikov in predstaviti jezikovno različnost Evrope. »Z vsakim novim jezikom, ki ga govoriš, živiš novo življenje. Če govoriš samo en jezik, živiš samo enkrat.« Češki pregovor je eden od sloganov evropskega dneva jezikov, kateremu posvečamo našo akcijo.

 Akcija »Pogovori se z menoj«, v kateri bodo sodelovali dijaki Gimnazije Jesenice, Srednje šole Jesenice ter študentje Višje strokovne šole za turizem in gostinstvo Bled bo potekala 26. 9. med 10. in 13. uro na Bledu. Občanom in turistom bodo na voljo, da se z njimi pogovorijo v tujem jeziku, ki ga bodo imeli navedenega na prepoznavnih rumenih majicah.

 

Evropska unija ne bi mogla delovati brez sporazumevanja, tako bo naša naloga da osveščamo ljudi o pomembnosti znanja tujih jezikov in to na zelo preprost način - s pogovorom. Od tod ime našega dogodka »Pogovori se z menoj«. Omejili smo se na tri jezike in sicer angleščino, nemščino in italijanščino.

 

Na ulicah Bleda bomo tako osveščali mimoidoče o evropskem dnevu ter pomenu znanja tujih jezikov v današnjih časih. Saj drugi pregovor pravi: »Kolikor jezikov znaš, toliko veljaš!« Obogatite pregovor z vašo prisotnostjo!

 

Akcija je povzeta po večletnih uspešnih akcijah »Pogovori se z menoj«, ki jo izvajata Europe Direct Maribor in Murska Sobota.

 

 

Se vidimo 26. septembra na ulicah Bleda.

 

Ambrož Černe

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

Europe Direct Gorenjska

Oglejte si tudi