Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

27. Festival Bled

Blejski grad, Festivalna dvorana Bled, cerkev sv. Martina, kavarna Belvedere

Festival Bled, ki že skoraj 30 let združuje ljubitelje raznovrstne glasbe - od klasične pa vse do moderne, se tudi letos vrača na Bled. Obiskovalce bo navduševal pester glasbeni program, ki se bo odvijal od 1. do 19. julija. Mednarodni festival tudi tokrat oblikuje umetniški vodja in ustanovitelj Jernej Brence, odvijal pa se bo pod okriljem Zavoda za kulturo Bled na več lokacijah.

 

Festival Bled bodo 1. 7. v Festivalni dvorani, skozi Nova nebesa otvorili Zoran Predin in Lačni Franz. Mak Muni nas bo 2. 7. razvajal s klavirskim recitalom, 3. 7. pa nas čaka izbor najpopularnejših arij in duetov Opere Panonnice. Nato se Festival seli v cerkev Sv. Martina, kjer bodo vokalni solisti Opere Osijek izvedli sakralni program. Godalni kvartet Berlin Tokio bo 5. 7. na Blejskem gradu predstavil novejšo klasično glasbo. Po nekajdnevnem premoru se vrnemo v Festivalno dvorano, kjer bo orkester klasičnih harmonik vodil ustanovitelj in dirigent Ludo Marien.

9. 7. bodo v cerkvi Sv. Martina odmevala godala, po več letih premora, zopet v lastni produkciji festivala. Gostje bodo Sandor Javorkai, Lora Kozlevčar ter Ema Krečič.

13. 7. bodo v Festivalni dvorani gostovali Leighton Park School Orchestra, dan kasneje, 14. 7. pa nam bo večer polepšal projekt Gypsyland: Balkan boys ob spremljavi Orkestra slovenske vojske, pod taktirko Aljoše Deferrija, ki je član hišnega ansambla Avsenik. 15. 7. bodo ponovno v gosteh Cello attacca!, z Zvezdano Novaković, ki bo nastopila kot vokalna solistka in skladateljica premierno izvedene skladbe. Klemen Slakonja ni le odličen igralec in imitator, ampak tudi izjemen pevec, 16. 7. bo ob spremljavi Igorja Leonardija, Tadeja Kampla in Janeza Gabriča, poskrbel za zabaven glasbeni večer, poln znanih melodij in iskrivega humorja. 

Festival bo 19. 7. sklenila skupina Laibach, ki bo na Bledu nastopila prvič, zato bo na svojem premiernem koncertu v Festivalni dvorani predstavila festivalski program, ki vključuje širok prerez skladb iz svojega bogatega repertoarja.

 

Vstopnice so na voljo na spletu: www.mojekarte.si ter v TD Bled.

 

Zavod za kulturo Bled

Oglejte si tudi