Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
0°C
-2°C
NED.
1°C
-4°C

Seznam aktivnosti v okviru Medgenercijkega centra Bled

5573

 

PROGRAMI NA BLEDU

 

Dejavnosti potekajo v sejni sobi Ledene dvorane ter v telovadnici No.1 fitnesa, ki je del Ledene dvorane.

 

Programi v okviru Medgeneracijskega centra Bled so BREZPLAČNI

 

V PROGRAME, KI POTEKAJO V MCG BLED SE PRIJAVITE PRI HANI PREMRL

 

KONTAKTNA OSEBA:

HANA PREMRL

E- MAIL: h.premrl@gmail.com,

GSM: 031 238 824

 

1. NOVO! KOZMIČNI ZDRAVILNI ZVOKI IN NOTRANJI SMEHLJAJ, MARECLA BOBEN JANUAR, FEBRUAR, MAREC, VSAKA SREDA od 10.15 do 11.45, začetek,  11.1.2017)

Jogijsko dihanje ali pranayama ter kozmični zdravilni zvoki kot osnovna dihalna metoda v taoističnih sistemih samozdravljenja so več tisoč let stare tehnike vzpostavljanja energetskega ravnovesja v telesu ter s tem pomlajevanja, samozdravljenja ter osvobajanja zastalih čustev. Dih je most med umom in telesom in zrcalo našega čustvenega stanja. Dih je izvor življenja. Spoznali bomo dihalne tehnike, ki nas poživijo, osvežijo ter tehnike, ki nas pomirijo in sprostijo. Naučili se bomo šest zdravilnih zvokov, katerih vibracije spodbujajo optimalno zdravje notranjih organov, čustveno ravnotežje in preprečujejo bolezni ter notranji smehljaj za njihovo regeneracijo. Sprostimo napetosti in blokade, ki nastajajo v telesu zaradi stresa in obremenitev ter omogočimo življenjski energiji, chi-ju oz. prani, da se v telesu nakopiči in prosto pretaka skozi nas. Brezplačno!

 

2. NOVO! NEMŠKA KONVERZACIJA, KRISTINA ŠPEC,  PETKI od 10.15 do 11. 45, začetek 13.1.2017, Brezplačno!

 

3. PREDAVANJA O KONOPLJI, MATIJA KUNSTELJ

31.1. (17.00 -18.30) UPORABA KONOPLJE V KULINARIKI

14.3. (17.00 -18.30) PRIPRAVA MAZIL IZ KONOPLJE,  Brezplačno!

 

4. TAI CHI VADBA, DRUŠTVO SKRITI ZMAJ

VSAKO SREDO od 9.00 do 10.00 v No1 fitnesu na Bledu! Obvezne prijave. Brezplačno!

 

5. VADBA ZA HRBTENICO, MARJETA ŽEROVC,  TORKI IN PETKI  od 9.00  do 10.00

Prispevek 30 eur/24obiskov in 15eur/12obiskov,  ZA TRI MESECE.

 

6. PLESI V KROGU, METKA FRELIH, 15 URNI TEČAJ, JANUAR, FEBRUAR, MAREC, PONEDELJKI od 19.00 do 20.30). začetek 9.1.2017.  Delavnice bodo potekale v Društvu upokojencev Bled. Brezplačno!

 

Glasba različnih narodov sveta nas skozi preproste gibe, korake, držanja za roke, v formaciji kroga, popelje v naš notranji svet. Ritmi plesov so hitrejši ali počasnejši. Glasba je preprosta in se ji brez težav sledi. Nikakršnega predhodnega znanja ni potrebno imeti. Samo iskreno željo, nekaj lepega darovati samemu sebi. Veličina plesov v krogu, je njihova preprostost in globina. Vsak ples ima svoj namen. Nekateri nas povežejo z mati Zemljo, drugi z naravo in elementi okoli nas (ogenj, zemlja, zrak, voda), spet drugi nas spomnijo na pomen dajanja in sprejemanja, pa hvaležnosti da živimo to čudovito življenje.

 

 

7. ZELIŠČNI TEČAJ 3, NATALIJA BRUMEN, 21 URNI TEČAJ, JANUAR, FEBRUAR, MAREC, TORKI od 17.00 do 19.15), začetek 10.1.2017, Brezplačno!

 

 

8. ZELIŠČNA PREDAVANJA, NATALIJA BRUMEN, 12 UR, JANUAR, FEBRUAR, MAREC

 

  • ·         21.3. (17:00 - 19:15) NAJPOGOSTEJŠA ZELIŠČNA OLJA IN MACERATI kot podlaga za izdelovanje mazil v zdravilne, kulinarične in sprostitvene namene.
  • ·         28.3. (17:00 - 19:15) ZELIŠČNE TINKTURE, TONIKI IN OSVEŽILCI Predstavitev nekaterih najpomembnejših zelišč, ki služijo za zgoraj omenjene izdelke in recepte
  • ·         16.5. (17:00 - 19:15) INTUICIJA IN NJEN POMEN PRI ŽIVLJENSKIH ODLOČITVAH

30.5. (17:00 - 19:15) AZIJSKE ZAČIMBE V NAŠEM VRTU Sajenje, presajanje, nega in uporaba v zdravilstvu in kulinariki. Brezplačno!

 

 

9. KULINARIČNE DELAVNICE Z MATEJO REŠ, 6 URNI TEČAJ, JANUAR, FEBRUAR, MAREC, Brezplačno!

 

Vsako predavanje traja 1 uro in pol do 2 uri. Predavanje je pospremljeno z degustacijo

  • ·         20.1. (17:00 - 18.30) Čarobni svet buč

Spoznali bomo glavne sorte buč, razlike med njimi, njihovo uporabnost in koristi za zdravje. Pozornost bomo namenili načinom uporabe buč. Poskusili bomo surove in pečene buče ter pripravili bučno marmelado, ter hladno in praženo bučno olje. Govora bo tudi o bučnih peškah.

  • ·         17.2. (17:00 - 18.30) Žita v kulinariki

Preleteli bomo vse vrste žit in tistih semen, ki jih uporabljamo kot žita (ajda, amarant, kvinoja). Spoznali  bomo pomen uživanja žit, izpostavili žita brez glutena, poudarili pomen uživanja kaš, nakaljenih žit. Skuhali bomo proseni puding, pripravili ješprenjevo solato in ovsene kosmiče. Uporabili bomo namizni mlin na kamne in kosmičnik.

  • ·         17.3. (17:00-18.30) Pomen olj v prehrani in kozmetiki

Prvič v zgodovini je mogoče, da olja iz semen iztisnemo sami, na kuhinjskem pultu. Poskusili bomo olja različnih semen: sončnic, buč, konoplje, lanu, orehov, lešnikov, pegastega badlja, maka, kokosa, grozdnih pečk. Nekatera olja bomo z namizno stiskalnico za olja iztisnili na sami delavnici. Na delavnico lahko prinesete tudi svoja semena, če ste pridelali recimo črno kumino ali stolkli jedrca marelic. Ob tem bomo poudarili pomen uživanja hladno stisnjenih olj.

 

10. MOŽGANSKI IZZIVI, METKA SOKLIČ, 6 URNI TEČAJ 18.1, 15.2, 15.3. od 10.15 do 11.45

Rutina in ponavljajoče se dejavnosti ter ustaljeni načini razmišljanja hromijo možgane. Možgani potrebujejo vedno nove in nove izzive. Miselne vaje in možganski treningi ohranjajo ostrino vašega uma. Na delavnici se boste spopadali z različnimi možganskimi izzivi: reševali labirinte, geometrijske sestavljanke, probleme z vžigalicami, logične zanke in uganke, preizkusili boste lahko različne miselne in logične družabne igre.

Delavnica je primerna za vse starosti. Brezplačno!

 

11.TRENING SPROŠČANJA, ROZIKA ŠPILAK, JANUAR, FEBRUAR, MAREC, vsak drugi ponedeljek od 9.00 do10.30, ZAČETEK 16.1.2017

 

Današnji ritem življenja nas pogosto sili v situacije, ko se počutimo nelagodno, smo napeti ali tesnobni. Preplavljajo nas zaskrbljujoče, negativne misli ob katerih občutimo jezo, tesnobo, žalost, razočaranje… Vprašaje je, kako ohranjati notranje ravnovesje, da bomo kos stresnim dejavnikom in bomo ob tem še ohranili dobro razpoloženje. Vsi vemo, da je protiutež obremenitvi (stresu) razbremenitev ali z drugimi besedami sprostitev. Tekom življenja smo se marsičesa naučili: veliko v procesu šolanja, v času zaposlitve, pridobivali smo različne izkušnje tekom življenja. To področje je bilo zapostavljeno in pomanjkljivo. Zavedati se moramo, da počitek ali lenarjenje še ni sproščanje in sprostitev. Pri tem se le delno sprosti naše telo - mišice, misli pa so po navadi še vedno zaskrbljujoče. Zato se je o sproščanju potrebno poučiti, da bomo s tem koristili sebi ter ohranjali tako duševno, kot telesno zdravje. Kadar smo v stiski ali pod stresom se je težko sprostiti, ker prevladuje preveč negativnih dejavnikov, od telesnega slabšega počutja do slabih misli in čustev. Takrat je pomembno, da to stanje pri sebi prepoznamo in se zavedamo, da je to posledica stresa in ne neke bolezni, kar si nekateri pogosto razlagajo. Prav zato je pomembno, da se sproščanja naučimo, ko smo v dobri kondiciji in smo bolj pripravljeni na obremenitve. Sprostitev nam prinaša ugodje, s tem pa tudi lepše misli in prijetnejša čustva. Tako »opremljeni« smo bolj pripravljeni na obremenitve in jih lažje prenašamo. Seveda le nekaj časa. Če se obremenitve nabirajo iz dneva v dan, tako izčrpamo vse rezerve in ker novih okrepitev ni, se ravnovesje poruši. Človek se znajde največkrat v duševni ali telesni krizi in potrebuje pomoč. Brezplačno!

 

12. IZDELAVA KOŠAR IZ VRBOVIH VEJ, PETRA GOLINAR in TANJA LEGAT, 9 URNI TEČAJ, MAREC

Na delavnici bomo izdelovali prikupne torbice iz vrbovih vej. Brezplačno!

 

 

 

 

13. KORISTNE PRAVNE INFORMACIJE, NADJA VIDIC, 2 URNI TEČAJ  BREZPLAČNO!

Brezplačno!

 

14. ENERGETSKA SAMOPOMOČ, ŠIMNIC MILENA, 9 URNI program, JANUAR, FEBRUAR, MAREC,  ČETRTKI od 10.30 do 12.45

Nadaljevanje srečanj energetska samopomoč. Vsi si želimo, da bi imeli dovolj življenjske energije za kvalitetno življenje in posledično dobro počutje in zdravje. Toda ali poznamo svoj energetski sistem in ali znamo upravljati z njim? Ali se znamo sami napolniti z novo količino prave energije? Ko se znamo sami napolniti z energijo, postanemo energetsko samostojni. To je enako, kot bi kupili lastno bencinsko (energetsko) črpalko. Brezplačno!

 

15. SAMOUGLAŠEVANJE Z ZVOKOM, MINA KUNSTELJ, vsak zadnji torek v mesecu. Na O.Š. Bled v telovadnici TV4 od 19.00 do 20.30.

Z vibracijo svojega glasu in starodavnimi inštrumenti (gong, himalajske posode).

Z GLASOVNIMI VAJAMI  vstopimo globlje v prostor svojega srca in prepoznavamo zdravilno moč svojega glasu. Petje je poklon srca in izraz hvaležnosti stvarstvu. Glas je navdihujoča življenjska sila našega bitja in ima moč izražanja izza besed. Hkrati je tudi orodje ki blaži, zdravi in vrača ravnovesje. Občutenje vibracije svojega glasu v sebi je vrhunsko doživetje, zato je vsak sam zase najboljši pevec. Na delavnici na začetku z gibanjem prebudimo in omehčamo telo. Nato z izpevanjem vokalov dodobra previbriramo svoje telo in um.

SPROSTITEV OB ZVOKU GONGA (zemeljski dnevni gong) in DRUGIH INŠTRUMENTOV (himalajske posode, kristalna posoda, tinkshe, koshi,...), ob spremljavi shrutija pa zazvenijo PESMI DUŠE IN MANTRE (sanskrt: manas=um, trayate=osvoboditi ) in nas objamejo v enost.

 

Skupaj 6 srečanj; prispevek za posamezno udeležbo 10 ur, oziroma 50 eur za tiste, ki bi se srečanj udeleževali redno.

 

PRIJAVE: HANA PREMRL

E- MAIL: h.premrl@gmail.com,

GSM: 031 238 824

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij