Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
1°C
-3°C
JUTRI
0°C
-2°C

ROŽNATI OKTOBER 2017 V RADOVLJICI IN NA BLEDU

3113
Organizator: Medgeneracijski center Bled

 

 

 

Europa Donna Slovensko združenje za boj proti raku dojk je v oktobru pripravila  vseslovensko akcijo Rožnate pletenine. V rožnatem oktobru bomo osveščali širšo javnost o raku dojk in opozarjali na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni.

Rožnati oktober je svetovni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli skoraj 1300 žensk in okoli deset moških. Rak dojk je visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Zato je za zmanjševanje umrljivosti pomembno predvsem zgodnje odkrivanje bolezni in takojšnje učinkovito ter vsaki bolnici prilagojeno zdravljenje.

 

Tudi Ljudska univerza Radovljica se je letos  pridružila vseslovenskemu projektu Rožnate pletenine. Udeleženke številnih društev kvačkajo in  pletejo rožnate pletenine, s katerim bomo v oktobru ovili drevesa v Radovljici in na Bledu.

 

V Radovljici bo ovijanje dreves potekalo 2. oktobra ob 16.00 pred Gabrovim drevoredom, Grajski park, na Bledu pa 3. oktobra ob 17.00  na Jezerski promenadi.

 

V sredo 11. oktobra bo ob  18.00  v Čebelarskem centru Lesce predavanje, Skrbimo za svoje zdravje. Predavala bo  nekdanja dolgoletna predsednica združenja Europa Donna Slovenije zdravnica Mojca Senčar.

 

V soboto 7. oktobra  se lahko ob 10.00  pridružite  Hoji za upanje, sprehodu po Radovljici, zbor pred Ljudsko univerzo Radovljica.  Vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!