Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
16°C
-7°C
PON.
16°C
-5°C

PROGRAM MEDGENERACIJSKEGA CENTRA BLED V OBČINI GORJE

5558
Deli

PROGRAM MEDGENERACIJSKEGA CENTRA BLED V OBČINI GORJE

 

Vsi programi se bodo izvajali v občini Gorje.

 

OBVEZNE PRIJAVE: HANA PREMRL (E- MAIL: hana.premrl@guest.arnes.si, GSM: 040 284 550)

                                             TEČAJ VARNE VOŽNJE, SEPTEMBER, brezplačno!

Predavanje: 1.del 20.9 in 2.del 27.9. od 9:00 do 12:00, vožnja 30.9. in 1.10.

Program varne vožnje se bo začel s teoretičnim predavanjem, kjer boste obnovili znanje o prometnih predpisih in se še bolj natančno posvetili krožiščem. Tisti, ki boste pridobljeno znanje želeli preizkusiti tudi v praksi se boste lahko prijavili na praktično pol urno vožnjo. Ta bo potekala z vašim avtom ob prisotnosti inštruktorja. Popeljali se boste skozi zanimiva križišča v naši okolici, s poudarkom na razvrščanju (predvsem zavijanje v levo) in opazovanju mrtvega kota. V isti sklop praktične vožnje bomo skušali združiti še vožnje še skozi enostavnejša križišča in krožišča. Predavanje bomo izvedli v dveh srečanjih v občini Gorje. Vožnja predvidena po zaključku predavanj. Izvajalec inštruktor vožnje Gregor Solce.

DELAVNICA FILCANJA TORBIC, 16.11. in 17.11. od 16:00 do 19:00.

Za vse ljubitelje volnenih »filcanih« izdelkov smo pripravili  6-urno delavnico, kjer se boste naučili, kako lahko z malce spretnosti osnovno prepletena vlakna naravne ovčje volne oblikujemo v trpežen izdelek, ki je praktičen za uporabo in ličen na pogled. Osnovni material (belo in sivo volno) dobite na delavnici. S seboj prinesite staro frotirasto brisačo.

 

 

KULINARIČNE DELAVNICE Z MATEJO REŠ, 4 URNI TEČAJ, brezplačno!

ČAROBNI SVET BUČ, 6.10. od 17:00 do 18:30

Soavtorica knjige Čarobni svet buč Mateja Reš nas bo s pomočjo diaprojekcije popeljala v svet jedilnih buč. Spoznali bomo sorte buč, ugotovili, kako vemo, katere so jedilne in katere okrasne in seveda izvedeli, za kaj so koristne, kako jih shranjevati in čim okusneje vpletati v jedi. Spoznali bomo, katera buča sodi v katero jed, kako jih začiniti, na kakšne načine jih uporabiti, kako jih shranjevati, ter ugotovili, zakaj jih je smiselno uživati.. Če ste pridelali buče, pa ne veste, katere sorte so, jih lahko prinesete s seboj ali pokažete le sliko vaših pridelkov! Ob koncu sledi degustacija bučnih jedi.

ŽITA V KULINARIKI, 15.12. od 17:00 do 18:30

Tokrat se bomo družili z bolj ali manj znanimi žiti. Predelali bomo vsa žita in tista semena, ki jih uporabljamo kot žita. Postavili jih bomo na pogled in v pokušino. Ugotovili, kako jih pripravljamo v kuhinji, za peko, kuhanje, kaljenje in napitke. Tudi tokrat bo degustacija obvezna. Kuhali bomo kar v živo.


ZELIŠČA NAŠIH BABIC, 12 URNI TEČAJ, od 17:00 do 19:00, brezplačno!

21.9. Osnove sajenja, rezanja, nabiranja, sušenja in skladiščenja zelišč ter opis nekaterih bolj občutljivih zeli za sušenje(bazilika, trpotec, melisa…)

26.10. Najpogostejši pripravki iz zelišč - I. del:(tinkture, macerati, mazila + opis najpogostejših – arnika, šentjanževka, ognjič, sivka, kamilica)

23.11. Najpogostejši pripravki iz zelišč - II del;(postopki kuhanja čajev, zeliščni sirupi, zeliščni med, pripravki s kisom, žganjem….+ opis nekaterih-trpotčev sirup, melisino žganje, rožmarinov med, balzamični kis….)
21.12: Umetnost mešanja čajev in čajne mešanice za posamezne tegobe (za prehlade, za spanje, za nespečnost, za sprostitev, za imunski sistem…..).

Vse stvari bodo demonstrirane.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!