Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
5°C
-4°C
JUTRI
7°C
-4°C

Osnovna navodila kako skleniti pogodbo

4413
Organizator: Medgeneracijski center Bled
Deli


(seznanite se z vsemi fazami sklepanja pogodbe)

Ste se že kdaj znašli v fazi pogajanj, ste mogoče že prejeli ponudbo…ste takrat vedeli, da ste praktično že v eni od faz sklepanja pogodbe in da vas že lahko zadenejo določene pravne posledice?

Splošno pravilo pri sklepanju pogodbe je, da je pogodba sklenjena, ko je doseženo soglasje volj obeh strank. To soglasje pa ugotovimo na podlagi dveh pravnih institutov – predhodnih faz sklepanja, to je ponudbe in sprejema ponudbe. Pogodba pa se navadno prične oblikovati že v fazi pogajanj, ki sicer niso nujna faza pred sklenitvijo pogodbe. Pogajanja pred sklenitvijo pogodbe tudi ne zavezujejo, tako kot zavezuje ponudba in njen sprejem, stranka jih lahko prekine kadarkoli hoče…toda pozor! Pogajati se je potrebno pošteno in odškodninsko odgovarja stranka, ki se je pogajala, ne da bi imela namen skleniti pogodbo ter stranka, ki se je pogajala z namenom skleniti pogodbo, pa je ta namen brez neutemeljenega razloga opustila.

Na predavanju boste seznanjeni z vsemi fazami sklepanja pogodbe in njihovimi posledicami.

Kaj je ponudba, kakšen je učinek ponudbe, do kdaj veže ponudba, kdaj pride do sprejema ponudbe in kaj to pomen in še praktično: je razstavljanje na sejmu ponudba? Kam sodijo poslani katalogi, ceniki, letaki, oglasi na radiu?
Predavanje bo vodila Nadja Vidic uni.dipl.pravnica

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!