Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
6°C
-5°C
JUTRI
7°C
-7°C

Gledališka predstava Usodna pletna

4502
Deli

Vljudno vabljeni v nedeljo, 22. 1. 2017, ob 17. uri, v Zadružni dom Ribno na ogled gledališke predstave Usodna pletna v izvedbi Kulturnega društva Zasip, ki je bila premierno uprizorjena v KD Zasip 11. 12. 2016, ob 19. uri.

Besedilo sta napisala Lucija in Aljaž Vidic, nastopajo pa Andrej Gracelj, Aljaž Vidic, Meta Vodnjov, Gašper Peterman, Ana Berčon, Domen Ivanšek, Urša Bizjak, Lucija Vidic in Mark Džamastagič. Za tehnično podporo je poskrbela Sara Gracelj.

Usodna pletna je veseloigra, ki govori o nesrečni ljubezni med pletnarjevo hčerko Meto (Ana Berčon) in Lovrom (Domen Ivanšek) iz Gorij. Usoda jima ne dovoli, da se vzameta, zato mora Meta vzeti fanta  Denisa (Urša Bizjak) iz bogate ljubljanske družine. Mlad par se seveda ne ljubi, toda apetiti družin so usmerjeni v posle, zato jima ne preostane nič drugega. Na poročni dan se s pletno odpravijo na otok, vendar jih vmes ujame nevihta. Strele, valovi in močan veter jih skoraj vržejo v jezero, zato se v navalu čustev in strahu vsak izpove. Nasedejo na otok, kjer jih reši Lovro. Kdo preživi, kdo se poroči in kdo koga ogoljufa? Vse to boste izvedeli na predstavi. Vsebina je komična in aktualna.

Igra je dvignila precej prahu, saj so o njej poročali tudi v Slovenskih novicah in Gorenjskem glasu.
 

Spremljajte nas na fb-strani Usodna pletna!


Ekipa Usodne pletne

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!