Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
8°C
-4°C
JUTRI
6°C
2°C

Gledališka predstava Usodna pletna

4586
Deli


V soboto, 6. maja 2017, vas vabimo v Kulturi dom v Železnike, kjer si boste ob 20. uri lahko ogledali že 16. uprizoritev Usodne pletne, ki je v petek, 24. marca, napolnila domačo Festivalno dvorano na Bledu. Tistega dne trinajsta ponovitev ni bila nesrečna, ampak je dodobra nasmejala blejsko publiko na predvečer materinskega dneva. Delni izkupiček od prodanih vstopnic smo namenili mladi družini Koren Kunstelj z Bleda. Ker dober glas seže v deveto vas, so nas prišli pogledat tudi iz Ribnice, Pirana in Gorenja.

V skoraj enourni predstavi, ki sta jo napisala domačina Lucija in Aljaž Vidic, nastopamo Andrej Gracelj, Aljaž Vidic, Meta Vodnjov, Gašper Peterman, Ana Berčon, Domen Ivanšek, Urša Bizjak, Lucija Vidic in Mark Džamastagič. Za zvok in strele skrbi Sara Gracelj.

Usodna pletna je veseloigra, ki govori o nesrečni ljubezni med pletnarjevo hčerko Meto in Lovrom iz Gorij. Usoda jima ne dovoli, da se vzameta, zato mora Meta vzeti fanta iz bogate ljubljanske družine. Mlad par se seveda ne ljubi, toda apetiti družin so usmerjeni v posle, zato jima ne preostane nič drugega. Na poročni dan se s pletno odpravijo na otok, vendar jih vmes ujame nevihta. Strele, valovi in močan veter jih skoraj vržejo v jezero, zato se v navalu čustev in strahu vsak izpove. Nasedejo na otok, kjer jih reši Lovro. Kdo preživi, kdo se poroči in kdo koga ogoljufa? Vse to se razkrije na koncu.


Ana Berčon za ekipo Usodne pletne

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij