Oceni objavo

Iščemo najbolj izviren slog iz rabljenih oblačil!

Dejstvo je, da ima tekstilna industrija v vseh svojih fazah velik vpliv na okolje in ljudi. Edina rešitev iz začaranega kroga hitre mode je podaljševanje življenjske dobe oblačil. Zato smo v sklopu projekta Obleka naredi človeka letos spomladi organizirali Dan v rabljenih oblačilih, ob menjavi sezone pa vas ponovno izzivamo in vabimo k sodelovanju.

Tudi tokrat je namen akcije izpostavljaje pomena ponovne uporabe, obenem pa želimo z vašo pomočjo pokazati, da so rabljena oblačila neskončen vir kreativnosti za vsak življenjski slog.

S sodelovanjem do profesionalnega fotografiranja

Do 6. septembra sestavite svoj najljubši in najbolj kreativen styling z rabljenimi oblačili (podedovana, second-hand, predelana ...). Opis in fotografije nam pošljite prek obrazca na tej povezavi. Organizatorji bomo izbrali 10 najbolj kreativnih stylingov in avtorje nagradili s profesionalnim fotografiranjem. Fotografije bomo na ogled postavili na spletni razstavi, seveda pa jih za lastno uporabo prejmejo tudi avtorji.

Epilog prvega slovenskega Dneva v rabljenih oblačilih

To priliko pa naj izkoristimo tudi za zahvalo vsem vam, ki ste podprli prvi slovenski Dan v rabljenih oblačilih. Pozitivni zgledi štejejo in premikajo meje!

Ekologi brez meja, avgust 2021

Oglejte si tudi