Oceni objavo

Začinite svojo jutranjo rutino: skrivnosti zdravega in okusnega zajtrka

Ste naveličani, da se zjutraj počutite zaspani, brez energije in fokusa?

Pomanjkanje energije, slabše počutje čez dan in pomanjkanje zbranosti so znaki, da je čas za spremembo vaše jutranje rutine. Začnite dan z zdravim in hranljivim obrokom, po katerem se boste počutili osredotočeni in polni energije skozi cel dan.

Marsikdaj slišimo, da je zajtrk najpomembnejši obrok v dnevu in res je tako. To, kar bomo pojedli zjutraj, bo vplivalo na naše počutje in raven energije v urah, ki sledijo. Uravnotežen zajtrk lahko pripomore k izboljšanju prebave in močnejšemu imunskemu sistemu ter nam pomaga, da se lažje soočamo s šolskimi, službenimi in drugimi izzivi, ki nam jih prinaša vedno hitrejši tempo življenja.

 

Kaj torej jesti za zajtrk, da se boste počutili kar najbolje?

Tu je nekaj predlogov, ki sledijo načelom ajurvede, tradicionalne indijske medicine, ki ponuja holističen pristop do zdravja in dobrega počutja:

  1. Izogibajte se rafiniranemu sladkorju: Rafinirani sladkorji, kot so tisti, ki jih najdemo v pecivih, rogljičkih in večini predpripravljenih kosmičih za zajtrk, lahko povzročijo nenadno povišanje ravni sladkorja v krvi, ki mu sledi hiter padec, zaradi česar ste lahko utrujeni in razdražljivi. Namesto tega raje izberite naravna sladila, kot so med, javorjev sirup ali suho sadje.
  2. Izberite polnozrnata žita. Polnozrnata žita, kot so oves, kvinoja in rjavi riž, so odličen vir vlaknin, ki lahko pomagajo izboljšati prebavo in podaljšujejo občutek sitosti. Poskusite kupljene kosmiče zamenjati z domačo kašo iz polnozrnatih žit z dodatkom suhega sadja in oreščkov ali pa izberite pripravljene mešanice z naravnimi sladili.
  3. Uporabite začimbe. Začimbe, kot so cimet, kurkuma in ingver, vašemu zajtrku ne dodajo samo dobrega okusa, temveč imajo tudi protivnetne lastnosti in pomagajo krepiti imunski sistem.

 

Trpite za stresom, pomanjkanjem spanca in slabšim spominom? Poskusite v svojo jutranjo rutino vključiti adaptogene, posebno skupino rastlin z aktivnimi snovmi, ki pomagajo telesu, da se prilagodi stresu in spodbujajo notranje ravnovesje, zmanjšujejo raven kortizola (stresnega hormona) ter izboljšujejo kognitivne funkcije. Najbolj poznani adaptogeni so ašvaganda, maca in brahmi.

 

Z vključitvijo zgornjih ajurvedskih načel v vašo jutranjo rutino lahko izboljšate splošno počutje in lažje obvladujete stres in njegove neugodne učinke na telo. Za vse, ki iščete okusen in enostaven način, kako modrost ajurvede vključiti v vsakodnevno prehranjevanje, je tukaj linija BIO izdelkov za zajtrk MadhuraVita, ki je skrbno zasnovana tako, da z izbranimi sestavinami podpira dobro prebavo, krepi imunski sistem in splošno dobro počutje. Izdelki so naravno sladkani z datlji in namenjeni vsem, ki želite dan začeti polni energije. Za vse, ki iščete dodatno podporo pri vsakodnevnem stresu, so na voljo tudi izdelki z dodanimi adapotgeni.

 

Vključitev ajurvedskih načel v zdrav zajtrk še nikoli ni bila tako preprosta – in koristi so preveč dobre, da bi jih spregledali. Vaše telo vam bo hvaležno. Preizkušeno!


Vsi bralci MojaObčina.si lahko pri prvem nakupu izkoristite 15% popust s kodo MO15. Za vstop v spletno trgovino MadhuraVita kliknite TUKAJ.


 

Oglejte si tudi