Oceni objavo

Začeli smo izdajati parkirne dovolilnice za stanovalce za leto 2023

V torek, 6. decembra 2022, smo začeli izdajati parkirne dovolilnice za stanovalce za leto 2023. Letos uvajamo nekatere spremembe, med katerimi sta tudi naročanje oziroma izbira termina prek spleta ter izdajanje dovolilnic ob sobotah.

Za stanovalce s stalnim in začasnim prebivališčem

V Mestni občini Ljubljana stanovalcem nudimo cenovno ugodno pridobitev parkirne dovolilnice. Ta omogoča časovno neomejeno parkiranje na javnih površinah, ki so za to določene, vendar pa dovolilnica ne zagotavlja prostega parkirnega mesta.
V CONI 1 so do dovolilnic za parkiranje upravičeni samo stanovalci s stalnim bivališčem za lastna vozila na območju cone, v CONAH 2 in 3 pa tudi stanovalci z začasnim prebivališčem za lastna vozila na območju omenjenih dveh con.

Kje in kako pridobiti dovolilnico?

Izdaja dovolilnic za leto 2023 bo potekala po nekoliko spremenjenem sistemu, in sicer z namenom izboljšanja storitve – povečanja dostopnosti, skrajšanja čakalne vrste ter boljše uporabniške izkušnje.

• obdobje izdaje dovolilnic

Dovolilnice bomo izdajali od 6. decembra 2022 do 28. februarja 2023 vsak delovnik med 9. in 17. uro. V tem obdobju bomo kot novost uvedli izdajo dovolilnic tudi ob sobotah med 9. in 13. uro.

• uvedba spletne rezervacije termina za izdajo dovolilnice

Zaradi enakomerne razporeditve izdaje dovolilnic skozi vse tri mesece (december, januar, februar) uvajamo sistem spletne rezervacije termina za izdajo dovolilnic. Uporabnik bo z registracijo na spletnem portalu https://narocanje.lpt.si videl razpoložljive termine in si rezerviral svoj termin. Po izboru termina bo na SMS-sporočilo in elektronski naslov dobil potrditev rezervacije, en dan pred rezerviranim terminom pa v obliki SMS-a še opomnik za rezerviran termin.
Pri določitvi termina bo izbiral med možnostmi »obnovitev dovolilnice« ali »novo pridobivanje dovolilnice«. Glede na izbrano storitev bo prilagojen čas za obravnavo stranke.

Prehodno obdobje, v katerem bodo lahko prosilci dovolilnico pridobili osebno ob nenapovedanem obisku na sedežu JP LPT d.o.o., bo trajalo do 12. decembra 2022. Od takrat dalje bodo imeli pri prevzemu parkirnih dovolilnic prednost naročeni, zato upravičencem svetujemo, da se na obisk vnaprej naročijo, saj bodo tako prispevali k večji učinkovitosti storitve.

Spletna rezervacija termina bo omogočena za delovne dni (od ponedeljka do petka), sobote pa bodo namenjene izdaji dovolilnice brez predhodne spletne rezervacije termina.

• lokacija izdaje dovolilnic

Dovolilnice bomo izdajali v pritličju avle na sedežu JP LPT d.o.o. na Kopitarjevi ulici 2.

Cene parkirne dovolilnice

  • CONA 1, dovolilnica 100 EUR + 4,50 EUR za plačilo upravne takse (pridobiti je možno le eno dovolilnico na stanovanje)
  • CONA 2, prva dovolilnica 100 EUR, druga dovolilnica 200 EUR + 4,50 EUR za plačilo upravne takse
  • CONA 3, prva dovolilnica 60 EUR, druga dovolilnica 120 EUR, tretja dovolilnica 180 EUR + 4,50 EUR za plačilo upravne takse


Stanovalci morajo imeti s seboj:

  • veljavno prometno dovoljenje
  • osebni dokument
  • številko stanovanjske enote (št. stanovanja), dodeljene s strani GURSA
  • svojo davčno številko


Plačilo je možno izključno s plačilnimi karticami (BA, Maestro, Karanta, Visa, in Mastercard).


Oglejte si tudi