Oceni objavo

V Slovenske Konjice prihaja Social Impact Weekend!

Social Impact Award je dvodnevna aktivnost, ki se izvaja v sklopu projekta Social Impact Award Slovenia, ki je bil že lani prvič izveden prav pri nas. V Slovenskih Konjicah bo dogodek na sporedu 20. in 21. maja, s pričetkom v petek ob 15.30.

Namen dogodka je mladim približati pojem socialnega podjetništva in jih usmerjati pri razvoju svoje socialnopodjetniške ideje, ki na inovativen način naslavlja pereče izzive današnje družbe. Dogodek bo potekal v dvorcu Trebnik v Christianini sobi. Urnik si lahko ogledate v spodnji preglednici.

Projekt je Slovenska agencija za mlade SLOAM začela prav v naši občini izvajati lani, ko se je začelo naše sodelovanje. 31. marca 2021 smo izvedli prvo delavnico “Idea Generation” v okviru projekta Social Impact Award, ki je začelo prvič pri nas na nacionalnem nivoju razvijati socialno podjetništvo med mladimi, hkrati pa nagrajevati najbojše socialnopodjetniške ideje preko vseslovenskega natečaja.

Social Impact Award predstavlja dolgoročni program, ki se ne zaključi ob oddaji prijave na razpis, čemur sledijo podrobnejša »inkubacija« finalistov, vseslovensko glasovanje in podelitev nagrad, temveč iz leta v leto ponuja podporo mladim v lokalnem okolju, da izboljšajo svojo poslovno zamisel, izboljšajo poslovni načrt, predvsem pa vrnejo v lokalno okolje znanje in zanos, ki so jih pridobili skozi program SIA in podobne mladinsko-aktivacijske projekte v preteklosti, ki jih Občina Slovenske Konjice v sodelovanju z različnimi organizacijami in institucijami ponuja kar veliko. Sodelovanje s SLOAM, Slovensko agencijo za mlade, ki ima v Sloveniji pod svojim okriljem izvajanje programa Social Impact Award, je sklenjeno za obdobje vsaj treh let.

Na dogodek 20. in 21. maja se je potrebno predhodno prijaviti na tej povezavi: https://forms.gle/9HHhm6yefpVUYmDm9.

Udeležba je na Social Impact Weekendu brezplačna, potrebno pa je prehodno plačilo kavcije v višini 20 €, ki bo po udeležbi na dogodku vrnjena. Po prijavi na dogodek bodo udeleženci prejeli vse potrebne podatke za plačilo kavcije. Udeležencem, ki ne prihajajo iz kraja izvedbe, pa je zagotovljena tudi namestitev.

Oglejte si tudi