Oceni objavo

Prednosti uporabe kolesarskega trenažerja

Glede na to, da smo zagnali projekt “PRIPRAVE gremo na kolo“, nedelje ob 18.00 rezervirali za skupinsko kolesarjenje na Tacx trenažerjih, je dobro predstaviti še prednosti kolesarjenja na trenažerjih.
Če imamo v mislih najhujšo muko kolesarjenja na sobnem kolesu, ki se navadno konča prej kot v 10ih minutah, je tole povsem druga zgodba.


Trenažer vam bo pomagal postati hitrejši kolesar
Vsi napredni, ki ste opremljeni z merilcem moči in sledite strukturiranemu treniranju, boste pritrdili, da je trenažer super način treniranja hitrosti.

Spoznavajte nove destinacijeAplikacija kot so Tacx, Rouvy vam omogočajo vožnjo po realnih trasah, z realnimi posnetki. Želite v Barcelono, Ljubljano, Pariz, Normandijo, Toskano? Od sedaj naprej to ni več problem. Turizem je dobil novo dimenzijo.

Ena ura na trenažerju = dve, tri ure na cesti
Na cesti gre 10% vašega časa na kolesu v prazno, ne poganjate, celo do 40% na klancu. Na trenažerju ni milosti, nikamor se ne morete skriti.

Izločite moteče spremenljivke
Semafor, delo na cesti, vreme, podlaga, vzponi, nepredvidljive situacije. Vse to vas vrže iz tira, celo ustavi. Na trenažerju tega ni, je samo surova moč, brez prekinitve. S trenažerjem se podajate v 100% kontrolirano okolje.

Varnost je na vaši strani
Kolesarji so na cesti še posebej ponoči zelo ranljivi. Na trenažerju lahko samo stopite v lastni pot.

Izničite psihološke ovire
Trening je mnogo lažji, ko je kolo pripravljeno, vi pa začnete poganjati v nekaj sekundah. Ni potrebe preverjati vremensko napoved, izbirati oblačil.

vir: spletna stran Priprave na ljubljanski maraton

Oglejte si tudi