Oceni objavo

Razpis za pomoč osnovnošolcem, ki živijo v težkih razmerah, je podaljšan!

Rotarijci širom Slovenije pomagamo tudi na področjih, kjer je pomoč še kako potrebna, družba pa jim pogosto ne posveča dovolj pozornosti ali jih je prek uradnih institucij praktično nemogoče doseči.

Letošnji 28. Miklavžev koncert, katerega smo decembra 2020 organizirali skupaj z RTV Slovenija ter priznanimi slovenskimi umetniki, je bil drugačen, saj smo se v luči letošnje 30 letnice ponovne ustanovitve Rotary kluba Ljubljana in omejitev, s katerimi se vsi srečujemo v letošnjem letu, odločili za pregled preteklih 27 let Miklavževega koncerta.

Kot vsako leto, zbiramo sredstva za pomoč osnovnošolcem iz vse Slovenije, ki se prezgodaj srečajo s pomanjkanjem. Naš namen je s finančno podporo pomagati otrokom iz ranljivih okolij. Pri tem sodelujemo z osnovnimi šolami, njihovimi socialnimi službami in šolskimi skladi. Čeprav ne gre za velike zneske, se zavedamo, da otroku lahko precej pomagajo. Sredstva za posameznega otroka izplačujemo preko šol in šolskih skladov. Šole tako z naše strani dobijo določen znesek, s katerim lahko razpolagajo izključno za namen, za katerega so bila sredstva dodeljena. Izjemoma, za razliko od preteklih let, se sredstva lahko tokrat porabijo tudi za potrebe, vezane na situacijo glede Covid-19, kot npr. šolanje na daljavo. Le na tak način lahko zagotovimo transparentno in namensko porabljanje dodeljenih sredstev, pri tem pa vas prosimo za pomoč.

Nagovorite osnovno šolo, osnovno šolo s prilagojenim programom ali njihov šolski sklad iz vašega okolja, da se prijavi na razpis in tako prejme sredstva za otroke, ki so pomoči potrebni.

RAZPIS JE PODALJŠAN DO 31.1.2021.


RAZPISNA DOKUMENTACIJA:

MV20-Vloga_šole

MV20-Vloga_šole

MV20-Razpis_sole

MV20-Razpis_sole

Oglejte si tudi