Oceni objavo

28. Miklavžev koncert na RTV Slovenija

Rotarijci širom Slovenije pomagamo tudi na področjih, kjer je pomoč še kako potrebna, družba pa jim pogosto ne posveča dovolj pozornosti ali jih je prek uradnih institucij praktično nemogoče doseči.

Letošnji 28. Miklavžev koncert, katerega organiziramo skupaj z RTV Slovenija ter priznanimi slovenskimi umetniki, bo drugačen, saj smo se v luči letošnje 30 letnice ponovne ustanovitve Rotary kluba Ljubljana in omejitev, s katerimi se vsi srečujemo v letošnjem letu, odločili za pregled preteklih 27 let Miklavževega koncerta.

Kot vsako leto, bomo zbirali sredstva za pomoč osnovnošolcem iz vse Slovenije, ki se prezgodaj srečajo s pomanjkanjem. Naš namen je s finančno podporo pomagati otrokom iz ranljivih okolij. Pri tem sodelujemo z osnovnimi šolami, njihovimi socialnimi službami in šolskimi skladi. Čeprav ne gre za velike zneske, se zavedamo, da otroku lahko precej pomagajo. Sredstva za posameznega otroka izplačujemo preko šol in šolskih skladov. Šole tako z naše strani dobijo določen znesek, s katerim lahko razpolagajo izključno za namen, za katerega so bila sredstva dodeljena. Izjemoma, za razliko od preteklih let, se sredstva lahko tokrat porabijo tudi za potrebe, vezane na situacijo glede Covid-19, kot npr. šolanje na daljavo. Le na tak način lahko zagotovimo transparentno in namensko porabljanje dodeljenih sredstev, pri tem pa vas prosimo za pomoč.

Nagovorite osnovno šolo, osnovno šolo s prilagojenim programom ali njihov šolski sklad iz vašega okolja, da se prijavi na razpis in tako prejme sredstva za otroke, ki so pomoči potrebni.

Letos bomo sredstva zbirali v okviru Miklavževega koncerta, ki si ga boste lahko ogledali na 1. programu TV Slovenija, v soboto, 5. decembra 2020, ob 20.05.                                     

 Zelo bomo veseli, da se nam z dobrodelnim klicem med oddajo oglasite na številko 01 472 00 11, kjer bodo prijazni telefonisti sprejeli vaš klic, zaupali jim boste svoje podatke in znesek koliko bi želeli podariti. V naslednjih dneh po oddaji boste prejeli položnico na vaš naslov.

Darujete lahko tudi s pomočjo SMS-sporočil, tako, da pošljete besedo MIKLAVZ5 na 1919 in podarili boste 5€. Darujete lahko naročniki vseh slovenskih operaterjev.

Darujte lahko tudi z mBills. Poslikajte QR kodo in podarili boste 10€

Darujete lahko že sedaj in vse do konca decembra.

Kdor hitro da – dvakrat da. Pošljite ključno besedo MIKLAVZ5 na 1919. 

Vabljeni k ogledu 28. MIKLAVŽEVEGA KONCERTA, 5.12.2020 ob 20:05 na RTV SLO1.

V upanju na vaš odziv vas toplo pozdravljamo, 

 

Rotary Klub Ljubljana, Rotary distrikt 1912 in RTV Slovenija

 

RAZPISNA DOKUMENTACIJA:

MV20-Razpis_sole 

MV20-Razpis_sole

MV20-Vloga_šole

MV20-Vloga_šole

 

vir: Rotary Klub Ljubljana

Oglejte si tudi