Oceni objavo

Ščetkanje zob kar brez zobne paste!

Verjetno ste že slišali, kako izredno pomembno je zdravje našega zobovja in to drži kot pribito! Skrb za zobe lahko ključno vpliva na zdravstveno stanje ostalih organov.

Čiščenju zob bi torej morali posvečati več časa, predvsem pa pozornosti, a ker gre za vsakodnevno opravilo, ki ga opravljamo tudi večkrat na dan, ga pogosto opravljamo precej rutinsko. Ščetkanje je osnovno in v prvi bojni linije je vaša zobna ščetka.

Pomembnost ščetkanja

Ščetkanje mora potekati navpično in ne vodoravno. Zobe ščetkajte v smeri rasti zoba, torej od zgoraj navzdol (od dlesni do konca vašega zoba) in ne pozabite tudi na notranjo stran zobovja. Po umivanju zob pred spanjem pa nikar ne uživajte več hrane in pijače.

Pri ščetkanju ne smete biti premočni, saj lahko pride do mehanskega umikanja dlesni in posledičnih bolečin. Hkrati ne smete biti preveč nežni, saj potem ne boste dovolj dobro odstranili nabrane umazanije.

Optimalni čas za nego zob bi moral trajati približno 5 do 6 minut in vključevati:

  • ščetkanje,
  • čiščenje medzobnih prostorov (z zobno nitko in medzobno ščetko) in
  • čiščenje težko dostopnih mest.

Ne pozabite seveda na jezik, kjer se tudi množično nabirajo nečistoče! Še več o pravilnem ščetkanju pa si lahko preberete tukaj.
 

Revolucionarna med ščetkami

Poleg pravilne nege zob je prav, da ste dobro obveščeni tudi o kvalitetnih pripomočkih, ki vam bodo pomagali do še boljšega stanja vaših zob. Novost na trgu je posebna ionska zobna ščetka IONICKISS™, ki jo lahko uporabljate celo brez zobne paste! Dokazano čisti veliko bolje kot običajna zobna ščetka, saj patentirana japonska tehnologija omogoča, da se zobne obloge odbijajo od površine zob, podobno, kot če bi uporabili magnet. Uporabniki poročajo o bolj čistih in gladkih zobeh, z ionsko zobno ščetko pa bodo vaši zobje za 48 % bolj čisti tudi na težko dostopnih mestih.

Z upoštevanjem osnovnih načel čiščenja zob in izborom ionske zobne ščetke IONICKISS™ boste poskrbeli za zdravje svojih zob na višjem nivoju.

Ščetko IONICKISS™ si lahko tudi BREZPLAČNO priskrbite s sodelovanjem v nagradni igri, ki poteka od nedelje, 22.11.2020, od 20. ure dalje in jo najdete TUKAJ!

Oglejte si tudi