Oceni objavo

Slovenski ekipi zmagali na 1. mednarodnem tekmovanju POPRI

Slovenski ekipi sta slavili zmago na mednarodnem tekmovanju POPRI v organizaciji Primorskega tehnološkega parka.

Potem ko je 3838 mladih tekmovalcev v 18 letih razvilo 1458 poslovnih modelov na POPRI Slovenija, je nacionalno tekmovanje, ki ga organizira Primorski tehnološki park, preraslo v mednarodni projekt. Dijaki in študenti iz devetih držav Jadransko - Jonske regije so tako 11. in 12. maja v okviru EUSAIR Foruma, ki poteka v Portorožu, tekmovali v podjetniških idejah. Gre za pobudo, ki Slovenijo postavlja na zemljevid najbolj prodornih držav na področju razvoja kompetence podjetnosti pri mladih. Zmage v obeh kategorijah pa sta se razveselili prav ekipi iz Slovenije.

Tekmovanje POPRI od izbruha pandemije poteka na spletnih platformah. Kljub šolanju na daljavo je v Sloveniji letos tekmovalo kar 344 mladih v kategorijah osnovnošolci, dijaki in mladi do 29 leta. Prve tri ekipe v vsaki starostni skupini so bile upravičene do nagrad, ki jih zagotavljajo Slovenski podjetniški sklad, SPIRIT Slovenija in Ministrstvo RS za gospodarski razvoj in tehnologijo. Zmagovalci med dijaki in študenti so slovenske barve zastopali tudi na prvem mednarodnem tekmovanju EUSAIR POPRI Youth - ravno tam pa sta slovenski ekipi tudi zmagali!

Čestitke dijakom in študentom. Hvala vsem podpornikom, ki so poleg Ministrstva za gospodarski razvoj tlakovali pot mladim naproti poslovnim uspehom, posebej pa organizatorju Primorskemu tehnološkemu parku. Slovenija je z uspehi na EUSAIR POPRI youth postala prepoznavna država, ki sistematično in konsistentno razvija podjetnost mladih, povezuje podjetništvo in šolstvo ter skozi to omogoča mladi generaciji boljšo prihodnost. 

Preberite več na spletni strani POPRI.

vir: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Oglejte si tudi