Oceni objavo

700 let Božanske komedije

V torek, 14. septembra 2021, na dan, ko je minilo natančno 700 let od smrti Danteja Alighierija in ko se hkrati zaključuje mednarodno leto obeležij tega jubileja, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) in Založba Goga vabita na odprtje razstave 700 let Božanske komedije podiplomskih študentk in študentov smeri Ilustracija UL ALUO, ki so se v študijskem letu 2020/21 lotili upodabljanja pesnikovega največjega dela.

Lepo vabljeni z nami v Nebesa, Vice in Pekel, ob 17.00 pred Knjigarno Goga, na Glavnem trgu 6 v Novem mestu.

Sodelujoči avtorice in avtorji: Kaja Kregar, Lidija Plestenjak, Žiga Roš, Živa Slabanja, Ognjen Odalovic, Mariam Chehade, Pika Terpin, Melanie Habjanič, Patrik Komljenović

Mentorica doc. Suzi Bricelj je ob razstavi zapisala: »V vseh teh in mnogih drugih možnih branjih Božanske komedije so [študenti] prepoznali misli in sporočila, ki presegajo stoletja in zaradi katerih verjamemo, da Dante, tudi po 700 letih, ostaja naš sodobnik.« Več v priponki.

Razstava (na zunanjih panojih) bo na ogled do 14. oktobra 2021.

Obiskovalci odprtja morajo izpolnjevati enega od pogojev PCT, ki so navedeni TUKAJ. Dogodek bomo izvedli v skladu s higienskimi priporočili za preprečitev širjenja virusa SARS-CoV-2.

vir: Univerza v Ljubljani, 14.9.2021

Oglejte si tudi