Oceni objavo

Robert Rolih: 2022 je lahko leto velikih naložbenih priložnosti

Robert Rolih je mednarodni bestselling avtor knjige The Million Dollar Decision in evropski javni govorec leta 2015 po izboru Professional Speakers Academy iz Londona. Njegova knjiga je postala globalni hit in se je uvrstila med najbolj prodajane Amazonove knjige. Prevedena je že v več jezikov.

Je redni gost najrazličnejših konferenc po svetu, oder pa si deli z največjimi predavateljskimi zvezdami sveta, kot so npr. Jack Canfield, Gary Vaynerchuk, Dr. John Grey, Brian Tracy in drugi. Njegovo poslanstvo je, da deli znanja o vlaganju denarja, ki jih finančna industrija skrbno skriva, in omogoča ljudem, da zmagajo v finančni igri življenja. Udeleženci njegovih tečajev prihajajo že iz več kot 50 držav in so ljudje, ki že investirajo ali bi to radi počeli.

V svojih zadnjih objavah pravite, da bo leto 2022 leto velikih naložbenih priložnosti. Kaj s tem mislite?

Če želiš pri vlaganju denarja doseči lepe donose, moraš vlagati takrat, ko so cene nizke. In takšne cene bodo verjetno na trgu letos. Ameriška centralna banka je namreč napovedala ostre ukrepe za znižanje inflacije, ki je prvič v zadnjih 39 letih dosegla 7%. To je slab signal za trge, zato so delnice velikega števila visokotehnoloških podjetij doživele pravi kolaps in padle za 30 do 60%. Bitcoin pa je v zadnjih dveh mesecih padel za 40%.

Zaradi ukrepov ameriške centralne banke se torej zna zgoditi, da bo leto 2022 leto izjemnih priložnosti. Zelo verjetno je, da bomo preudarni, dolgoročni vlagatelji imeli možnost za nakupe naložb, ko bodo na izjemnih popustih.

Katere priložnosti za vlaganje pa so po vašem mnenju najboljše?

Najprej naj poudarim, da to definitivno niso finančni produkti, ki jih priporočajo finančni svetovalci, banke in finančna industrija. Na trgu je ogromno finančnih produktov, ki so slabi, ker imajo visoke provizije. Tipičen primer so npr. vzajemni skladi. Za slednje je značilno, da če vlagaš v njih, ti čez dvajset let ne bo ostalo veliko denarja, ker bodo provizije požrle vse donose in marsikdaj tudi tvoje vložke. Sam svoj denar vlagam v finančne produkte, ki imajo izjemno nizke provizije in tako praktično vsi bodoči donosi ostanejo pri meni.

Kakšen je po vašem mnenju odnos Slovencev do denarja?

Veliko ljudi, ne le pri nas, ima negativno razmišljanje o denarju. To jih v življenju zelo ovira. Če ne maraš nekega tipa hrane, se mu izogibaš. Če ne maraš gibanja, se ne boš rekreiral. Če ne maraš denarja, ga na koncu ne boš imel. Do denarja moramo imeti pozitiven odnos.

Brezplačni spletni seminar

Da bi dobili jasne smernice, kako vlagati svoj denar v letu 2022, Robert Rolih za vas 1. februarja ob 20. uri pripravlja spletni seminar v živo, ki bo za vas brezplačen. Kliknite tu in se brezplačno prijavite!

 

Na tem spletnem dogodku vam bo Robert zaupal:

  • Katere naložbene priložnosti bodo tekom leta 2022 najbolj zanimive?
  • Kakšne padce delniških trgov in kripto trga lahko pričakujemo?
  • Kako zadeti pravi trenutek za vložke?
  • Zakaj je potrebno pri vlaganju denarja delati ravno obratno od tistega, kar počne večina ljudi?
  • Katere so pogubne napake pri vlaganju denarja, ki jih počne veliko ljudi?
  • Kateri tipi naložb bodo verjetno najbolj donosni v naslednjih 5-ih letih?
  • Kateri so najboljši finančni produkti za obdobje, ki prihaja (pomembno: to definitivno niso produkti, ki jih priporočajo finančni svetovalci, banke in finančna industrija).

Poleg tega vam bo Robert na webinarju razkril trike in skrivnosti finančne industrije, s katerimi vam (počasi, a vztrajno) te jemljejo vaš trdo prislužen denar. 

Webinar bo v živo, 1. februarja 2022 ob 20. uri. Vse, kar potrebujete za udeležbo, je internetna povezava. Kliknite tu in se brezplačno prijavite!

 

*Robert Rolih ni finančni svetovalec, borzni posrednik ali registrirani investicijski svetovalec. Ne priporoča določenih delnic, kriptovalut, skladov ali kakšnih drugih finančnih instrumentov. Če so omenjene kakšne delnice, skladi ali drugi tipi finančnih instrumentov, so omenjeni zgolj iz ilustrativnih ali izobraževalnih namenov. Preden sprejmete kakršnokoli odločitve glede investiranja, se o tem posvetujte s svetovalcem, ki ima ustrezno licenco.

Oglejte si tudi