Oceni objavo

Povezovanje v poslu, turizmu in kulturi

Vstop v podjetje Yaskawa, je članice društva FAM (Association of Female Managers) popeljal v svet najnovejše pogonske tehnologije, industrijske avtomatizacije in robotike. Kot je povedal direktor Hubert Kosler se Yaskawa, uvršča med 100 globalnih inovatorjev in ima že več kot pol milijona robotov po vsem svetu, kar priča o njihovi uspešnosti in kakovosti izdelkov.

Po ogledu podjetja so se poslovne ženske odpravile v Kulturni center Kočevje, kjer jih je nagovoril župan Vladimir Prebilič. S kratko predstavitvijo zgodovinskih prelomnic Kočevja je prikazal, kako se je kraj razvijal skozi čas ter kako s svojimi vizijami, investicijami, dobrimi praksami in inovativnimi prijemi uvršča občino Kočevje v sam vrh prodornosti med občinami, kar dokazuje tudi prejem Zlatega kamna.

V pogovornem večeru »Povezovanje v poslu, turizmu in kulturi«, ki ga je vodila predsednica društva FAM (Association of Female Managers) Darinka Pavlič Kamien, so sodelovali župan Vladimir Prebilič, Vesna Malnar, direktorica Javnega zavoda za turizem in kulturo Kočevje, ter članice društva FAM: Mateja Sever (Okras Mateja Sever s.p.), Jasna Triler (IDentiks kartični sistemi d.o.o.), Anja Slapšak (BROWN BEAR TEAM D.O.O.) in lokalna sogovornica Petra Blaznik Žagar (Natural Log House, Petra Blaznik Žagar s.p.). Okrogla miza je bila namenjena povezovanju v poslu, turizmu in kulturi ter je ponudila priložnost za izmenjavo mnenj in idej med udeleženci.

Župan Vladimir Prebilič je poudaril pomembnost povezovanja med lokalnimi podjetji in občino ter spodbujanja lokalnega gospodarstva. Po koncu pogovora so se udeleženci prepustili kratkemu kulturnemu programu, obiskovalci pa so imeli priložnost za nadaljnje mreženje ob pogostitvi.

Dogodek je tako predstavljal priložnost za spoznavanje in povezovanje med članicami društva FAM, lokalnimi podjetniki in predstavniki občine, hkrati pa je bil tudi priložnost za izmenjavo izkušenj in idej za razvoj lokalnega gospodarstva, turizma in kulture v Kočevju.


Oglejte si tudi