Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Zmaga na uvodu v sezono!

Ajdovske Police so po poletnem premoru znova gostile ligaško tekmo. V soboto so na parket stopile rokometašice Mlinotesta, ki so gostile ekipo Ptuja in brez težav zabeležile prvo zmago v sezoni. Končni izid je bil 32: 23, največ zadetkov pa je k domači zmagi prispevala Nataša Janković Rustja. Znana sta tudi datuma obeh tekem v evropskem tekmovanju EHF Cup. Kluba sta se dogovorila, da bosta obe tekmi odigrani na Policah in sicer v četrtek, 14. 10. in v petek, 15. 10. 2021 s pričetkom ob 20.00. Tekmec v drugem krogu pokala je švedski Kristianstad.

V soboto, 11. septembra, so na parket ajdovske dvorane prvič v novi tekmovalni sezoni stopile Mlinarke, ki so upravičile vlogo favoritinj in z rezultatom 32:23 premagale Ptujčanke.

Štajerke so obračun sicer odprle obetavno in bile v uvodnih minutah konkurenčne. Ajdovke so prvič v vodstvo prešle šele v 18. minuti. Ptujčanke so se v rezultatski bližini Mlinark uspele zadržati še do odmora, nato pa je stroj gostiteljic začel delovati na vse višjih obratih. Ajdovke so z agresivno obrambo prišle do odvzetih žog in protinapadov, ki so jih v gole na nasprotni strani pretvorile predvsem Nataša Jankovič Rustja, Maja Grmek, Ana Abina in Teja Ferfolja. Po omenjeni seriji so domačinke srečanje rutinirano pripeljale do konca.

»Ekipa je precej spremenjena. Marsikaj še ne deluje avtomatsko, vendar sem od deklet zahteval oster ritem tudi za ceno napak. Imamo številčno bogato zasedbo z dolgo klopjo. Narekovanje ritma mora biti in bo naš adut v tem prvenstvu, v katerem na treningih prvič po dolgih letih teče pravi boj, katera od deklet bo sploh prišla v postavo, ki bo vpisana v zapisnik tekme,« je povedal ajdovski trener Jan Žbogar.

Naslednja domača tekma bo na Policah v soboto, 25. septembra, ko v mesto burje prihaja RK Zelene doline Žalec.

Deni Stibilj, foto Robert Ferjančič

Oglejte si tudi