Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Zlati, diamantni in železni pari

 

» … so leta  minula, vsa siva sva že,

jaz pa spominjam se še …

Zdaj pa drhteče mi stiskaš roko,

vendar je obema lepo …«

(besedilo Ferry Souvan)

Praznovanje zlatih in diamantnih obletnic poroke je tradicionalna prireditev  društva upokojencev Ajdovščina. Za praznovanje poskrbi  vodstvo društva in vztrajnosti in prizadevnosti dosedanjih in sedanjega predsednika gre zahvala za te lepe dogodke. Vsako leto povabijo zakonske pare, člane društva,  na skupno praznovanje.  Že štiriinštiridesetič  je 21  zakonskih parov  prejelo vabila za prijetno druženje in skupno praznovanje v gostišču Luft v Ajdovščini.  Vabilu se je odzvalo dvanajst parov: sedem med njimi je bilo zlatoporočencev, štirje so praznovali diamantno poroko, en par pa skupaj živi že 65 let in je tako praznoval železno poroko.

Po prijazni dobrodošlici so slavljence pozdravile  pevke ženskega pevskega zbora Večernica. Z zborovodjem Miranom Rustjo so za to priložnost izbrale pesmi  in prvič nežno zapele Nekaj je v zraku, Pavčkovo besedilo je uglasbil Jernej Rustja; Kaplja rože, avtorsko pesem Mirana Rustje  in hudomušnico Komar se je oženil. Zbrane je nato nagovoril predsednik društva upokojencev Maksimiljan Marc.  Kulturni program so dopolnile pevke dramsko-pevske skupine Zarja, ki so zapele venček ljudskih in ponarodelih slovenskih pesmi. Sproščeno smo se nasmejali ob skeču Torta ali postelja. Slovesno vzdušje so oblikovali tudi viteza in dvorni dami grofa Gašperja  Lambergerja z Bleda. Oblečeni v grajska oblačila so v gorenjskem narečju opisovali življenje v srednjem veku  ter ob glasbi zaplesali nekaj plesov tistega časa in tako prikazali utrinke kulturnega in zabavnega življenja  na gradovih.

Po okusno pripravljeni večerji je povezovalka programa prebrala predstavitve posameznih parov. Življenjskim zgodbam so vsi prisotni z zanimanjem prisluhnili in marsikateremu se je utrnila solza ganjenosti.  Besedila so pripravili svojci slavljencev, za kar se jim zahvaljujemo. Sledile so čestitke, torta, zdravica in obvezno fotografiranje.

Večer, poln petja, pogovorov in prijetne  glasbe – zanjo je poskrbel  Mauro Deferi - se je hitro prevesil v noč, razšli smo se z nasmehi in obljubami, da se ponovno srečamo ob naslednjih obletnicah.

»Imam tebe, da paziš name in ti imaš mene, da pazim nate. Imava drug drugega in to pove vse o naju.« (John Steinbeck)

Alenka N. B.,  DU Ajdovščina

Oglejte si tudi