Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Zdravstveno letovanje ob morju

Počitnice so za vogalom in v Rdečem križu Ajdovščina se intenzivno pripravljamo na zdravstveno letovanje otrok in šolarjev, ki ga organiziramo od 30. junija do 7. julija 2018 v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič. Se nam pridružite?

Nastanjeni bomo v mladinskem domu. Imeli bomo zagotovljeno bivanje, polni penzion z dvema malicama in napitki med obroki, 24 urno spremstvo vzgojitelja in 24 urno zdravstveno pomoč. Skrbniki bodo pripravili bogat animacijski in zabavni program. Plavali bomo lahko v morju in notranjem bazenu hotela Arija ali v zunanjem bazenu z morsko vodo. Neplavalcem bo na voljo plavalni tečaj. Poleg plavanja bodo organizirane različne druge športne aktivnosti, ki se bodo odvijale na morju ali na športnih površinah in igriščih (košarka, nogomet, odbojka, štafetne igre, med dvema ognjema, igrala). Skozi cel teden bomo ustvarjalni na različnih likovnih, kuharskih in drugih delavnicah, igrali se bomo družabne igre, lovili skriti zaklad in podobno. Z ladjico se bomo odpravili na izlet v Koper, kjer si bomo ogledali staro mestno jedro. Večeri bodo tematski in razposajeni: uživali bomo v nočnem kopanju, plesu z vodenimi koreografijami, kino večeru in še bi lahko naštevali. Verjamemo, da se bomo z letovanja ob morju vrnili zadovoljni, spočiti in polni vtisov ter da bo morski zrak znatno prispeval k izboljšanju našega zdravja.

Cena zdravstvenega letovanje je 20 evrov za otroke in šolarje, pri katerih povprečni mesečni dohodek na družinskega člana ne presega 30% neto povprečne mesečne plače vseh zaposlenih v RS preteklega leta. Če povprečni mesečni dohodek presega 30% neto povprečne mesečne plače vseh zaposlenih v RS preteklega leta, znaša prispevek za letovanje 40 evrov.

Letovanje subvencionira Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Za uveljavitev subvencije ZZZS potrebujejo otroci potrdilo pediatra. Poleg ZZZS letovanje subvencioniramo še Občini Ajdovščina in Vipava ter RKS - OZ Ajdovščina.

Zdravstveno letovanje je namenjeno otrokom in šolarjem, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji (dva in več zapisov  v času od preteklega razpisa – od 25.2.2017 do 16.2.2018) ali so bili pogosteje bolni (dva in več zapisov v medicinski dokumentaciji v času od preteklega razpisa – od 25.2.2017 do 16. 2. 2018).

Za kakršna koli vprašanja smo vam vedno na voljo na telefonski številki 05 366 4930 ali 051 430 722 oziroma nam lahko pišete na ajdovscina.ozrk@ozrks.si. Lepo vabljeni!

Irena Žgavc

Oglejte si tudi