Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Rožnati oktober – pomen zdrave skupnosti

Rožnati oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Tudi Center za krepitev zdravja iz Ajdovščine je v rožnatem oktobru z raznovrstnimi dogodki in preventivnimi dejavnostmi opominjal in ozaveščal o pomenu zdravega načina življenja. Osrednji dogodek se je odvil ob dnevu zdravja, 15. oktobra.

Center za krepitev zdravja iz Ajdovščine se je v mesecu zdravja povezal z vodstvi krajevnih skupnosti, kjer so patronažne sestre vodile delavnice samopregledovanja dojk. Osrednji dogodek ''Dan zdravja'' se je odvil 15. oktobra na Osnovni šoli Šturje s predstavitvijo preventivnih programov, meritvami in svetovanji. Dogodka se je udeležil tudi župan Tadej Beočanin, ki je v svojem nagovoru izpostavil pomen zdrave in vitalne družbe. »Poskrbite za svoje zdravje z zdravim načinom življenja, z odzivnostjo na vabila preventivnih programov v naši občini, da bomo še naprej občanom prijazna in zdrava skupnost,« je v svojem nagovoru izpostavil župan.

Aktivnosti ob rožnatem oktobru so se sklenile s predavanjem ajdovskega kirurga dr. Erika Breclja, v sredo, 16. oktobra v večnamenskem prostoru Ljudske univerze.

Oglejte si tudi