Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Delavnice sproščanja in individualna podpora ob Tednu Rdečega križa

Teden Rdečega križa tradicionalno praznujemo 8. maja, ob svetovnem dnevu Rdečega križa, ko se je rodil ustanovitelj gibanja Henry Dunant.

V Rdečem križu Ajdovščina bomo teden začeli z dnevom odprtih vrat v ponedeljek, 10. maja. Vabimo vas, da nas obiščete v dnevnem centru na Tovarniški 3 g, Ajdovščina, kjer bomo dopoldan od 9. do 11. ure kvačkali in pletli z mojstrico Loredano Binkar. Popoldan od 18. do 19.30 ure pa bo potekala DELAVNICA »ODLAGANJE BREMEN«, ki jo bo vodila Adriana Ban, diplomirana TCT terapevtka. Namen delavnice je sproščanje in razbremenitev po dolgem in stresnem obdobju epidemije. Bremena bomo odlagali s fizičnega telesa, čustev, uma in duha ali kot pravi Adriana: "Poskrbimo za fizično telo, bodimo s čustvi, dajmo prostor umu, odkrivajmo duha." Delavnico bomo zaključili z dihalnimi vajami.


Adriana Ban vas prav tako vabi na individualno podporo, če se želite vaših bremen razbremeniti z osebnim pogovorom. Na voljo vam bo vsak petek do konca maja od petka, 14. 5., dalje od 9. do 12. ure. Tako delavnica kot individualna podpora je namenjena vsem in je povsem brezplačna, potrebno pa se je predhodno naročiti na telefonski številki 051 430 722 ali na e-naslovu: ajdovscina.ozrk@ozrks.si.


 V Rdečem križu se želimo tudi kasneje v maju posvetiti različnim tehnikam ali možnostim razbremenitve stresa, saj se zavedamo kakšen pečat je na vseh nas pustila epidemija. Vabimo vas, da si vzamete čas in se posvetite vašemu psihofizičnemu zdravju. V sredo, 12. 5., vas tako od 19. do 20. ure vabimo na TERAPIJO Z GONGI s Tašo Turk. V četrtek, 20. 5., od 18.45 do 20.15 ure pa na JOGO NIDRO ali jogijsko spanje, ki je metoda popolne sprostitve mišičnih, čustvenih in duševnih napetosti. Jogo nidro bo vodila Jana Kržišnik Makovec. Vse delavnice so namenjene vsem in so popolnoma brezplačne, potrebno pa se je predhodno naročiti na telefonski številki 051 430 722 ali e-naslovu: ajdovscina.ozrk@ozrks.si. Potekale bodo v skladu s priporočili NIJZ.


Če smo vas uvodoma povabili na dan odprtih vrat v naš dnevni center na Tovarniški 3 G, Ajdovščina, vas v soboto, 15. 5., od 9. do 12. ure vabimo, da nas obiščete na IZMENJEVALNICI v našem skladišču dobrin v Regijskem skladišču Civilne zaščite, Goriška cesta 79, Ajdovščina. Izmenjevalnico bomo tokrat še nekoliko dodatno obogatili.


Vljudno vabljeni, da nas obiščete!


Rdeči križ Ajdovščina



Oglejte si tudi