Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Darovanje krvi v Novi Gorici po novem letu ob ponedeljkih in sredah

Epidemija, s katero se soočamo v letu 2020, je marsikoga odvrnila tudi od darovanja krvi. V RKS – Območnem združenju Ajdovščina smo zabeležili velik padec števila darovanj, tako kot so ga tudi drugje po Sloveniji. V letu 2019 so na primer krvodajalke in krvodajalci iz ajdovske in vipavske občine prispevali 1246 enot krvi, v enakem obdobju letos pa 1089 enot. Skozi celo leto je primanjkovalo krvi vseh krvnih skupin. Veseli smo, da smo našo septembrsko terensko krvodajalsko akcijo v Ajdovščini in Vipavi uspeli izpeljati pred začetkom drugega vala epidemije in je bila tako udeležba nekoliko višja kot na majski, ki je potekala ob upoštevanju več ukrepov za zajezitev okužb. Prav tako smo veseli, da se je na naše povabilo po darovanju krvi odzvalo več mladih in da smo 4. marca v Centru za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica praznovali kar stoto darovanje krvi g. Viljema Vuge iz Ajdovščine. Po njegovih stopinjah že stopa g. Edvard Leonard Krašna iz Ajdovščine, ki je v začetku decembra kri daroval 98-tič. Ob tem je nastala tudi priložena fotografija.

Vsem krvodajalkam in krvodajalcem, ki so bili tudi v teh težkih časih solidarni, se najlepše zahvaljujemo. Ob enem vse vabimo, da tudi v prihodnje pomagajo bolnicam in bolnikom, ki potrebujejo transfuzijo krvi. Pri tem jih želimo opozoriti na spremenjeni urnik delovanja Centra za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica, kjer bodo od 1. 1. 2021 dalje odvzemi krvi potekali vsak ponedeljek in sredo od 7.30 do 11. ure. Vse, ki bi želeli darovati, lepo vabimo, da predhodno pokličejo na številko 031 658 154 ali 01 54 38 352 in se dogovorijo za uro prihoda. Če potrebujete prevoz, nas prosimo pokličite na 051 430 722.

Že vnaprej se zahvaljujemo vsem krvodajalkam in krvodajalcem, ki boste solidarni. Želimo vam mirne praznike ter obilo zdravja in zadovoljstva v novem letu.

RKS – OZ Ajdovščina

Oglejte si tudi