Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Turnokolesarski izlet mladinksega odseka PD Ajdovščina

Za zadnji predpočitniški izlet smo si izbrali odkrivanje nepoznanih predelov Trnovskega gozda s kolesom. Sedem nadobudnih mladih članov in en vodnik smo si olajšali start z organiziranim prevozom koles od Ajdovščine do Predmeje.
Od tam naprej pa je lahko šlo samo še na lasten pogon. Najprej nas je čakal kar dolg klanec do Koče pod Golaki, katerega smo z malo muke kar hitro obdelali. Pri koči smo bili še sveži, kljub temu pa so sveže pečene palačinke in domača marelična marmelada dobro sedle in dale energijo za naprej.
Pred Smrekovo drago smo naleteli na čudovito gozdarsko hiško, katero so obdajale divje živali, gorsko cvetje in še marsikaj. Nato smo se preko zanimive Smrekove drage in pobočij Tisovca malo vozili, malo spuščali in malo dvigovali do Kovka.
Trnovski gozd je res mogočen in lep. Na Kovku smo postali še ob spomeniku enotam NOB in se pripravili na dolg spust do Ajdovščine. Skupno se je vzponov in spustov nabralo za 40 km. Na koncu je bil sladoled v Ajdovščini res zaslužen. Ponovno se bomo morda srečali na poletnem taboru PD-ja ali pa na rednih mesečnih izletih, ki bodo začeli z začetkom šolskega leta v oktobru mesecu.

Simon Ušaj

Oglejte si tudi