Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Lepše od Sare bilo ni nobene …

Delovno razmerje med novogoriškim Društvom za organizacijo javnih prireditev Bker in agencijo Modica iz Stare Gorica je obrodilo zamisel o evropskem projektu 'The look of the nations', ki je vključen v mednarodno prireditev 'Gorizia mercato d'Europa'. Potekala je v (stari) Gorici 19.,20. in 21. aprila 2013 in se zgleduje po bolj znanem kulinaričnem festivali Okusi ob meji (Gusti di frontiera).

'Gorizia mercato d'Europa' je tridnevna prireditev, namenjena vsem ljubiteljem dišav in okusov Evrope.

Sobotni večer je bil posvečen lepoti, kajti vsaka sodelujoča država se je na dogodku predstavila z dekletom, ki je na odru poleg tipične lepote predstavila tudi lepoto in kulturo svoje države.

Dekleta so se potegovala za 10 - dnevno potovanje na Šri Lanko in sodelovanje na modnih revijah Azijskega Fashion Weeka. Člane strokovne žirije je najbolj prepričala prav predstavnica Slovenije, Sara Savnik iz Ajdovščine, ki je za seboj pustila predstavnico Švedske in tekmovalko iz Senegala.

V letih delovanja sta obe agenciji ugotovili, da imajo dogodki podobne vrste velik vpliv na mesto in njeno okolico in privabijo veliko število obiskovalcev. Projekt  vidi velike priložnosti na evropski ravni za mesti Gorica in Nova Gorica in ponuja veliko možnosti za spodbujanje turizma v vsaki od držav in mest sodelujočih na prireditvi. 

 

Tekst in  foto Luka Podgornik

Oglejte si tudi